Kremayı mikserle köpürtün.
İçine pudra şekerini azar azar çırparken yedirin ve son olarak vanilini de ekleyip hazır hale getirin.
Kakaolu fındıkkremasını benmari ya da mikrodalga fırında ısıtıp akışkan hale getirin.
Derin dondurucuya uygun orta boy bir tepsinin tabanına bisküvilerin yarısını dizin.
Üzerine kremayı döküp spatula ile düzleyin.
Kakaolu fındıkkremasını ile edip spatulanın ucuyla hafifçe karıştırın.
Kremayı tekrar düzleyip kalan bisküvileri de en üste dizin.
Tatlıyı derin dondurucuya kaldırıp en az 4 saat dinlendirin.
Sertleşen tatlıyı bıçakla dilimleyip servis edin.
Kalanını derin dondurucuda 10 gün kadar saklayabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc65843
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
1,679 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
6 top dondurma
1 su bardağı damla çikolata
12 adet yulaflı bisküvi
Üzeri için:
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
2 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Krem şantiyi sütle çırpın ve dondurmayı eritmeden içine koyun. Damla çikolatayı ekleyip, karıştırın. 6 adet bisküviyi düz bir zemine koyup, hazırladığınız karışımı üzerine paylaştırın. Kalan bisküvileri üstüne kapatıp, derin dondurucuda bir saat bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. İçine kremayı karıştırıp, bisküvilerin üzerine ik-üç kat sürün. Sandviçlerin kenarlarını fındığa bulayın. Buzdolabında iki-üç saat bekleterek servis yapın.