|
Dondurmalı Profiterol |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9014
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
2,754 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kahve fincanı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Yumurta
2 Yemek kaşığı su
1 Yemek kaşığı margarin
2 Yemek kaşığı un
1 Top vanilyalı dondurma
Sos malzemesi için
100 gr çikolata
1 Çay kaşığı tereyağı
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı toz şeker
2.5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı kakao
Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın.
Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırın.
Soğuması için bir tepsiye yayın.
Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin.
Servis tabağına alın.
Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün.
Sos ılınınca profiterollerin üzerine dökün ve hemen servis yapın.
|
Dondurmalı Profiterol |
|
us
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71846
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2012
2,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 un
1 su
5 su bardağı margarin
125 gr dondurmalar
Çeşitli çikolata sos
1 paket yumurta
125 gr margarinle suyu kaynatıyoruz. Unu ekleyip helva kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz, daha sonra soğutup, 3 yumurtayı teker teker yedirip, yuvarlak toplar yapıp, 15 dk pişiriyoruz. Soğuyan topları ortadan kesip, dondurma doldurup sosla servis yapıyoruz.
|
Dondurmalı Profiterol |
|
hatice tıknaz
Aşçı
Kayıt: 29.05.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc98614
Gönderme Tarihi: 30.May.2014
2,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram vanilyalı dondurma
150 gram bitter çikolata
150 gram çiğ krema
Hamuru için:
350 gram su
2 gram tuz
60 gram tereyağı
4 yumurta
180 gram un
Çelik bir tencerede su, tuz ve tereyağını kaynamaya bırakın. 30 saniye kaynamış suya elenmiş un ilave edin. Kaşıkla karıştırıp 2 dakika hamuru pişirin. Pişen hamuru tencereden alıp, başka bir kaba aktarın. Bu hamurun biraz ılınmasını bekleyin. Soğumaya başlamış olan hamurun içine yumurtaları teker teker kırıp karıştırarak iyice hamura yedirin. Fırın tepsisini yağlayın. Krema sıkma torbasına bu hamuru doldurup yuvarlak şekilde profiterol için hamurlar sıkın. 180 derecede kızdırılmış fırına verip pişirin. 30 dakika sonra fırının ayarını 160 dereceye indirin. 30 dakika daha pişirin. Bu arada iyice kuruması için krema sıkabilmek için boş olması önemli. Hamurlar soğuyunca içlerini kesip dondurma yerleştirip kat kat servis tabağına dizin. Üzerine erimiş çikolata ve çiğ kremayı çırpıp dökün ve hemen servis yapın.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 02.09.2019
|
Dondurmalı Profiterol |
|
cez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2014
Mesajlar: 49 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100178
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2014
2,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım bardak Süt
Yarım bardak Su
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
1 tutam Tuz
100 gram Margarin
4 çorba kaşığı Un
3 adet Yumurta
1 paket Vanilya
Süt, su, tuz, şeker ve margarini ocağa koyarak kaynatın. Kaynayınca hızla karıştırarak unu ilave edin. 10 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. İyice soğutun, yumurtaları teker teker hamura yedirerek katın. En sonunda vanilyayı ekleyin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Profiterol toplarını ceviz büyüklüğünde krema torbası ile veya tatlı kaşığı ile belli aralıklarla tepsiye dizin. Kaşıkla yaparsanız, her seferinde kaşığı suya batırın. 200 derecede 10 dakika, daha sonra 180 derecede 15 dakika pişirin. Kapağını hiç açmayın. (NOT: Üzeri pembeleşip, hafif çatlaklar oluşacak. Fırını o zaman kapatın, yoksa toplarınız söner.) Toplarınız soğuyunca bir bıçakla ikiye kesin, arasına birer top vanilyalı dondurma koyun. Çikolata sosla servis edin.
Sos Tarifi :
200 ml kremayı ısıtın. Kaynamaya yakın altını kapatın ve 200 gram küçük doğranmış bitter çikolata ile karıştırın. İyice karıştırarak ılınmasını bekleyin ve profiterol toplarının üzerine dökerek servis edin.
|
Dondurmalı Profiterol |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160029
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
319 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
113 gr tereyağı
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
5 yumurta
Dolgu için:
Vanilyalı dondurma
Üzeri için:
200 ml krema
200 gr bitter çikolata
File badem ya da antepfıstığı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Süt, su, şeker, tuz ve tereyağını tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynayınca unu bir seferde ekleyip tahta kaşıkla bütün hamur haline gelinceye kadar 3-4 dakika karıştırın.
Ocaktan alıp hamuru mikser kabına aktarın. 4 yumurtayı teker teker ekleyip mikserle iyice çırpın.
Hamuru düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve aralıklı olarak tepsiye sıkın.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Çikolatayı küçük parçalara bölün. Kremayı sos tenceresine alın ve orta ateşte ısıtın.
Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun.
Profiterol toplarını enine ortadan ikiye kesin ve içlerine birer top dondurma yerleştirin.
Üzerine çikolata sos gezdirip file badem ya da antepfıstığı serpiştirerek servis yapın.
|
|