|
Dondurmalı Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49178
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2010
1,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı Bizim Mutfak Un
Yarım paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
1 kahve fincanı ılık su
İç Malzeme için :
200 gr franbuaz
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
1 kg vanilyalı dondurma
Hamur için yumurta ve tozşekeri derin bir kaseye alıp yumurtalar beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve ılık suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Küçük boy fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurun yarısını tepsiye eşit miktarda yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamurun üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde pişirin. 1 paket krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile katılaşana dek çırpın. Soğumuş kekin üzerine önce krem şantiyi yarım santim kalınlığında sürün. Frambuazları kekin bir kenarına boydan boya koyun ve keki rulo şeklinde sarın. Diğer keki de aynı şekilde yapın. Her iki ruloyu da streç filme sarıp buzlukta yarım saat kadar bekletin. Diğer tarafta orta boy cam kasenin içini streç film ile kaplayın. Buzdolabından çıkardığınız rulo pastaları 1 cm kalınlığında dilimleyin. Kasenin içini dilim rulo pasta ile kaplayın. Arada kalan boşlukları frambuaz ile doldurun Sıraladığınız rulo pastaların üzerine krem şanti sürün ve bir sıra daha rulo pasta dizerek ortasının çukur kalmasını sağlayın. Boşluğu dondurma ile doldurup streç film ile üzerini kapatın. Buzlukta 2-3 saat bekleterek dondurun. Servis yapmadan yarım saat önce buzluktan çıkartın. Üzerinden streç filmi çıkartıp servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek bekletmeden servis yapın.
|
Dondurmalı Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48120
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2010
2,882 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 paket petibör bisküvi
125 gr Bizim Margarin
250 gr vanilyalı dondurma
100 gr bitter çikolata
taze böğürtlen
4 çorba kaşığı file badem
Taze nane yaprakları
Orman meyveli hazır sos
Pötibör bisküvileri elinizle ufak parçalar halinde kırın. Margarini eritin. Margarin ve bisküvileri büyük bir kaseye aktarıp karıştırın. Küçük bir kek kalıbının içine elinizle bastırarak yayın. Fındıkları mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin. Vanilyalı dondurmayı çukur bir kasede mikserle 10 dakika çırpın. Fındıkları dondurmanın içine ilave edin. Karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Karışımın içine dökün. Kürdan yardımıyla şekil verin. Buzlukta 1 gece bekletin. Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarın. Dilimleyip taze böğürtlenler, nane yaprakları, kavrulmuş file badem ve orman meyveli sos ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
|
|