| 
 
 
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1632 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2006 
3,908 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası
 
1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
 
1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı meyve suyu
 
Kaymaklı veya vanilya dondurma
 
Üzeri için:
 
4 yumurta
 
3 kahve fincanı şeker
 
Yarım paket vanilya
 
 
25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır. 
 
Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Elenmiş nişasta un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
 
Enine iki parçaya kesilir. Parçalar meyve suyuyla ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır.
 
3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Kaynar şurup dökülüp karıştırılır. Vanilya konur.
 
Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur. Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır.
 
Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır. Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar.
 
 
Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir.
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
Mehmet Öney 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Yenimahalle Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15066 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2007 
2,493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 kişilik
 
Gerekli malzeme:
 
1.5 paket fındıklı ve kakaolu bisküvi
 
1 büyük paket sütsüz çikolata
 
350 gr vanilyalı dondurma
 
350 gr çikolatalı dondurma
 
1 su bardağı krema
 
3 çorba kaşığı pudraşeker
 
70 gr tereyağı
 
Süslemek için:
 
50 gr iri rendelenmiş bitter çikolata
 
 
Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın. Eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın.
 
22 cm çapındaki kelepçeli kalıbın içine streç folyo yayıp karışımı dökün. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
 
Kalıbı dolaptan alıp tabanın üzerine sırasıyla vanilyalı ve çikolatalı dondurmayı yayıp üzerlerini ılık suda ıslatılmış kaşıkla düzeltin ve kalıbı buzluğa alın.
 
Kremayı mikserle çırpıp kabartın. Pudraşeker ilave edip çırpın. Sıkma torbasına alıp dondurmanın üzerine dekoratif şekilde sıkın. Buzlukta 1 saat bekletip çikolata ile süsleyin ve servis yapın.
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20037 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2007 
4,228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 kişilik
 
2 paket krem şanti
 
2 çay bardağı süt
 
1 çorba kaşığı kakao
 
2 adet yumurta
 
24 adet pötibör bisküvi
 
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
Yarım su bardağı badem (sıcak suda bekletilip, kabukları soyulmuş)
 
Sosu için:
 
2 çorba kaşığı kakao
 
1 çorba kaşığı mısır nişastası
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı tozşeker
 
 
Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin. İyice yoğurun. Yuvarlak bir cam kaba, streç film serin. Üzerine bisküvili karışımı yayın. Buzlukta dondurun. İyice donunca, ters çevirin. Üzerine bademleri batırın. Tekrar buzluğa alın. 
 
Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için kakao, mısır nişastası ve tozşekeri süt ilave edin. Ocakta, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Daha sonra sosu ocaktan alın. İyice ılınınca, buzluktan aldığınız pastanın üzerini sosla iyice kaplayın ve dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
mahya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2009 
Mesajlar: 51 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68998 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2011 
2,474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hazır sade pandispanya
 
100 gr. vanilyalı dondurma
 
100 gr. böğürtlenli dondurma
 
100 gr. çikolatalı dondurma
 
100 gr. fıstıklı dondurma
 
2 çorba kaşığı bal
 
1 çay bardağı su
 
Üzeri için:
 
1 paket beyaz çikolata
 
 
Pandispanyayı ikiye ayırıp iki katından da geniş ağızlı bir bardak yardımıyla sekiz adet yuvarlak çıkarın. Bal ve suyu karıştırıp pandispanyaları ıslatın. Dondurmaları bir kapta karıştırın. Bir adet pandispanyanın üzerine dondurma yayıp tekrar pandispanya ve tekrar dondurma olacak şekilde kaplayın ve derin dondurucuda bir saat bekletin. Üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serperek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "hürcan" tarafından gönderildi. 07.07.2014
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
zatinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2011 
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69395 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011 
2,267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 katlı kakaolu pastaban
 
1 poşet sade krem şanti
 
80 gram bitter çikolata
 
1 tatlı kaşıgı neskafe
 
Yarım su bardagı süt
 
600 gram kaymaklı dondurma
 
1 paket creme ole (soko mousse)
 
8 adet king top tarzı çikolata
 
Yaprak badem
 
 
Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın. Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın. Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin. Bu arada krem santiyi paketteki tarife göre hazırlayın. Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın. En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun. (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün. Diger katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün. En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin. Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın. (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yogun kıvamlı olsun.) Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın. Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun. Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın. Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın.
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
sultan abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.12.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71010 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011 
2,486 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yumurta
 
1 çay fincanı un
 
1 çay fincanı toz şeker
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket krem şanti
 
1 çay fincanı süt
 
1 kase damla çikolatalı dondurma
 
Pandispanyayı ıslatmak için: 1 tatlı kaşığı granül kahve
 
1 yemek kaşığı tozşeker
 
1 çay bardağı sıcak su
 
 
Karıştırma kabına yumurtaları kıralım, şekeri ilave edip çırpalım. Ayrı bir yerde unu, kabartma tozunu, kakao ve vanilyayı harmanlayalım. Karışıma ilave edelim iyice karıştıralım. Kelepçeli yuvarlak kalıba dökelim.170 derecelik ısıda 15 dakika pişirelim, daha sonra 150 dereceye düşürelim ısımızı kontrol ederek pişmesini sağlayalım.Pişen pandispanyayı üç eşit parçaya bölelim. Yuvarlak pasta çemberine koyalım.Bu arada krem şantisini hazırlayalım, karıştırma kabında sütü alalım, toz şantiyi ilave edelim cırpalım kıvama gelince yarısını ayıralım, çikolatalı dondurma ilave edip karıştıralım.Granül kahveyi, şekeri sıcak su ile karıştırıp pandispanyanın üzerine sürelim, hazırladığımız dondurmalı şantinin bir kısmını dökelim ve yayalım. İkinci parça keki üzerine kapatalım. Aynı işlemi bu kat içinde uygulayalım ve üçüncü pandispanya dilimini kapatalım ayırdığımız şantiyi sürelim, damla çikolata serperek süsleyelim. Buzdolabın derin dondurucuda sertleşmesini sağlayalım, kalıbından çıkarıp servise sunabiliriz.
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
bakır tas 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 27.08.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101148 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2014 
1,901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı kakao
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı süt
 
250 gram çilekli dondurma
 
1 paket kremşanti
 
 
 
Büyük bir tavanın içinde irmiği ve yağı yaklaşık 15 dakika kadar kavurun. Daha sonra üzerine kakaoyu ve şekerini ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü ilave ederek kavurmaya devam edin. Şeker eriyince ve tahta kaşığın etrafında toparlanmaya başlayınca 5 dakika daha kavurup ocaktan alın. Üzerine ceviz kıyıp ekleyin ve kaşıkla şekillendirin. Servis tabaklarına isterseniz tek tek kaşıkla isterseniz de bütün olarak yerleştirip soğumaya bırakın. Dondurmayı da üzerine şekilli yerleştirin. Kremşantiyi hazırlayıp üzerine sıkın ve hemen ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159127 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2021 
530 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 paket fındıklı ve kakaolu bisküvi
 
1 büyük paket bitter çikolata
 
1 çorba kaşığı granül kahve
 
350 gr vanilyalı dondurma
 
350 gr çikolatalı dondurma
 
1 su bardağı krema
 
3 çorba kaşığı pudraşeker
 
70 gr tereyağı
 
Süslemek için:
 
50 gr iri rendelenmiş bitter çikolata
 
 
Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın. Eritilmiş çikolata ve kahve ilave edip karıştırın. Yirmi iki cm çapındaki kelepçeli kalıbın içine streç folyo yayıp karışımı dökün. Üzerini kaşıkla düzeltin. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Kalıbı dolaptan alıp tabanın üzerine sırasıyla vanilyalı ve çikolatalı dondurmayı yayıp üzerlerini ılık suda ıslatılmış kaşıkla düzeltin ve kalıbı buzluğa alın. Kremayı mikserle çırpıp kabartın. Pudraşeker ilave edip çırpın. Sıkma torbasına alıp pastanın üzerine dekoratif şekilde sıkın. Buzlukta 1 saat bekletip iri rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161505 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2021 
316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet vanilyalı hazır pandispanya
 
250 gram krem şanti
 
250 gram dondurma
 
150 gram dondurma sosu
 
Şerbet için: Yarım su bardağı su
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
 
Öncelikle şerbet için, su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, 10 dakika daha ocakta tutun. Şerbeti soğumaya bırakın. Pandispanyanın her iki katını da soğuyan şerbetle hafifçe ıslatın. Birinci katın üzerine krem şantiden sürün. Üzerine ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. Her tarafını krem şanti ile kaplayın. Dondurma sosu gezdirin. Krem şanti ile süsleyip, üzerine dilediğiniz dondurmayı yerleştirin. Meyve ve kabuklarıyla süsleyip, bekletmeden servis yapın.
 
 
Not: Dilerseniz pastayı tek kişilik servisler halinde sunabilirsiniz. Bunun için pandispanyadan su bardağı ile üç parça kesip, aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161552 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2021 
424 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg meyveli dondurma
 
1 su bardağı süt
 
1 paket krem şanti
 
1 paket (80 gram) çikolata
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 paket meyveli mısır gevreği
 
Servis için:
 
10-12 adet dondurma külahı
 
 
Süt ve krem şantiyi iyice çırpın. Ayrı bir yerde çikolata ve tereyağını birlikte benmari usulü eritin. Daha sonra sütlü karışıma ekleyip karıştırın. Mısır gevreği ilave edip harmanlayın. Karışımın yarısını servis kasesine alın. Üzerine dondurmanın yarısını bastırarak yerleştirin. İşlemi bir kez daha tekrarlayın. Bir gece derin dondurucuda dinlendirin. Servisten 15 dakika önce derin dondurucudan çıkarın. Yanında külahlarla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162588 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2022 
363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10-15 top vanilyalı dondurma
 
125 gram margarin
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
2 paket kakao
 
2 çay bardağı süt
 
4 paket pötibör bisküvi
 
2 adet yumurta
 
Üzeri ve kenarları için:
 
Toz antepfıstığı
 
 
Margarini toz şekerle eritin. Ocaktan alıp, limon kabuğu, kakao ve süt ekleyip, karıştırın. Ufalanmış bisküvi ilave edin. Yumurta ekleyip, karıştırmaya devam edin. Karışımın yarısını, yağlı kağıtla kaplanmış küçük boy yuvarlak kek kalıbına yayın. Aralarına dondurma toplarını yerleştirin. Diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın. Derin dondurucuda 1 gece dinlendirin. Ertesi gün derin dondurucudan, buzdolabının alt rafına alın ve 3-4 saat daha dinlendirin. Antep fıstığı ile süsleyerek, soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Dondurmalı Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168419 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2022 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
1. Pandispanya:
 
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
 
4 yumurta
 
1 çay bardağı su
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
25 g Dr. Oetker Kakao
 
1 portakal kabuğu rendesi
 
2. Pandispanya:
 
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
 
4 yumurta
 
1 çay bardağı su
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
25 g Dr. Oetker Kakao
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Dolgu:
 
500 g çikolatalı dondurma
 
2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
 
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
 
1 çay bardağı fındık kırığı
 
Süslemek için:
 
70 g bitter çikolata
 
1 adet dondurma külahı
 
Kalıp:
 
Kelepçeli kalıp (Ø 22 cm)
 
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
 
 
Kalıplara yükseklik yapmak için 15x57 cm ve 15x70 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin. Kalıpların tabanlarını ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Uzun olan pişirme kağıdını büyük kalıbın, kısa olanı da küçük kalıbın iç kısmına, kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.
 
Dondurmadan top şeklinde bir parça alın, külahın üzerine yerleştirip dondurucuya koyun.
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Süre sonunda portakal kabuklarını ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. 22 cm çapındaki kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
 
Süre sonunda fırından alıp kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. İkinci pandispanyayı da aynı şekilde, limon kabuğu rendesi ilave ederek hazırlayın, 18 cm çapındaki kalıba alın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
 
Süre sonunda fırından alın, kalıptan çıkarıp tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.
 
Krem şantileri soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzeri için 5 yemek kaşığı ayırıp kalan krem şantiye yarım paket çikolata parçaları ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Büyük pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine krem şanti yayın, çikolatalı dondurmadan 6 adet ceviz büyüklüğünde topl hazırlayıp krem şantinin üzerine bastırarak yerleştirin. Fındık kırığı serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Tekrar krem şanti yayın. İkinci pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek hazırladığınız pastanın üzerine yerleştirin. Üzerine krem şanti yayın, 4 top dondurma yapın ve bastırarak yerleştirin. Pandispanya koyun, tekrar krem şanti yayın ve 4 top dondurma yerleştirin. Son pandispanyayı da en üste koyun. Ayırdığınız krem şantiyi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve şekilli olarak sıkarak pastayı süsleyin. Kalan çikolata parçalarını pastanın açık kremalı kenarlarına batırın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
 
Servisten önce çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 1 yemek kaşığı kadarını alıp pişirme kağıdı üzerine akmış eriyen dondurma şeklinde yayın. Dondurucuya alıp kısa bir süre donuncaya kadar bekletin. Pişirme kağıdından ayırın ve pastanın üzerine yerleştirin. Kalan çikolata ile dondurucuda beklettiğiniz külahlı dondurmayı bulayın, bekletmeden ters çevirerek pastanın üzerine koyun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |