|
Dondurmalı Meyve Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163058
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2022
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 top dondurma
2 adet iri boy şeftali
2 adet armut
1 çay kaşığı tarçın
Şeftalileri soyun ve küp şeklinde doğrayın. Armutların da kabuklarını soyun ve daha küçük küpler halinde doğrayın. Doğranmış şeftali ve armudu tarçın ile karıştırın. Pasta tabaklarına pay edin. Üzerlerine birer top dondurma yerleştirin ve servis yapın.
|
Dondurmalı Meyve Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163016
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2022
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 top vanilyalı dondurma
1 adet kırmızı elma
2 çorba kaşığı esmer şeker
150 gram sarı üzüm
1 adet nar
Süslemek için:
Nane
Çubuk tarçın
Çekirdeğini çıkardığınız ve dilimlediğiniz elmayı tavaya alın. Üzerine esmerşeker serpin ve kısık ateşte karamelize edin. Servis yapacağınız kapların dibine birer top dondurma koyun. Elma dilimlerini, üzüm ve nar tanelerini dondurmanın üzerine paylaştırın. Kalan 4 top dondurmayı meyvenin üzerine birer top olacak şekilde koyun. Nane ve çubuk tarçınla süsleyip, bekletmeden servis yapın.
|
Dondurmalı Meyve Salatası |
|
sultan abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71004
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011
1,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük Kavun
4 Kayısı
1 Kivi
1 Muz
Yarım Limon Suyu
2 yemek kaşığı esmer şeker
4 top Dondurma
Kavunu sepet şeklinde kesip içini çıkarın. Çıkardığınız içi küçük küçük doğrayın. Üzerine küçük doğranmış kayısı, kivi, muz ilave edip, harmanlayın. Meyveleri, limon suyu ile karıştırılmış esmer tozşekerle birlikte tekrar karıştırın. Meyveli limonlu karışımı kavunun içine doldurun ve dondurma ile servis yapın.
|
Dondurmalı Meyve Salatası |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62897
Gönderme Tarihi: 01.May.2011
2,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
2+1/2 su bardağı karışık meyveli dondurma
4 portakal (kabukları soyulup, beyaz kısımları temizlenmiş ve dilimlenmiş)
4 muz (kabukları soyulup, dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı krema (iyice sertleştirilmeden çırpılmış)
Süslemesi:
1 orta boy şeftali
2 portakal (kabukları soyulup beyaz kısımları ayıklanmış ve dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı kavrulmuş badem (kırılmış)
Dondurmayı ortası boş bir kek kalıbına döküp buzlukta dondurunuz. Bu arada orta boy bir kasede portakal, muz, şeker ve kremayı karıştırıp buzdolabında soğutunuz.
Süsleme için şeftalinin kabuklarını soyup, çekirdeğini çıkararak küçük küp biçimi parçalara kestikten sonra, küçük bir kaseye koyup üstü kapalı olarak buzdolabında soğutunuz.
Kalıbı buzluktan alıp, dondurmayı kalıptan çıkarmak için dibini 30 saniye sıcak suya batırıp çıkarınız. Üstüne soğutulmuş bir servis tabağı kapatıp ters yüz ederek, dondurmayı tabağa çıkarınız. (Dondurmanın rahatça çıkması gerekir.)
Orta boy kasedeki meyve karışımı ve küçük kasedeki süsleme için şeftali parçalarını buzdolabından çıkarınız. Meyve karışımını servis tabağındaki dondurmanın ortasına doldurunuz. Tabağın dört köşesini küp biçimi şeftalilerle süsleyip, portakal dilimlerini dondurmanın etrafına diziniz. Üstüne bademleri serpip servis ediniz.
|
|