| 
 
 
 | 
Dondurmalı Krep | 
  | 
Ayşe Sultan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52030 
Gönderme Tarihi: 24.May.2010 
1,996 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı un
 
İçi için:
 
Yarım kg dondurma
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı marmelet
 
Antepfıstığı
 
 
Krep malzemesi bir kaba konur ve mikserle karıştırılır. 10 dakika dinlendirilir. Teflan tavaya az sıvıyağ konur, ateşe oturtulur, ısınınca bir kepçe krep hamuru dökülür, tavaya yayılır. İki yüzü pembe renkte kızartılır. Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Soğuk krebin ortasına yeteri kadar dondurma konur, paket yapar gibi katlanır, servis tabağına aktarılır. üzerine marmelet gezdirilir, antepfıstığı serpilir.
 
 
 
  
 | 
Dondurmalı Krep | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69198 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2011 
1,814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
5 kahve fincanı un
 
6 adet yumurta
 
2 adet kesme şaker
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
8 top dondurma
 
1 tutam tuz
 
Sos İçin:
 
1.5 su bardağı tozşeker
 
1 adet limon suyu
 
Yarım kg krema
 
100 gr çikolata
 
 
Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın. Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin. Kreplerin ortasına 2 top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın.
  
 | 
Dondurmalı Krep | 
  | 
nazende 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2013 
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93404 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2013 
1,577 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yemek kaşığı un
 
1/2 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
1 tutam tuz
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı limon suyu
 
1 kase dondurma
 
30 gram margarin
 
 
4 yemek kaşığı unu bir yumurta ile yavaş yavaş çırparken içine azar azar yarım bardak süt ve 1 bardak su ekleyin bir tutam tuz ekleyip sulu bir karışım elde edin. Limon kabuğunu da hamura rendeleyin. Karışımı 10 dakika bekletin. Hafifçe yağladığınız krep tavasına kepçe ile azar azar koyup pembeleşinceye kadar pişirin. Tabağa alın. Krepler bittikten sonra tavada sana klasik yağ ve 1 kaşık toz şekeri karamelize edin. Bir bardak limon suyu, biraz limon kabuğu rendesi ekleyin. Ocak açıkken krepleri arkalı önlü bu karışımda ıslatıp dörde katlayın. Sonra hepsini bir iki dakika suyunu çekene kadar pişirin ve tabağa alın. Dondurma ile servis yapınız.
  
 | 
Dondurmalı Krep | 
  | 
fıldır 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.09.2016 
Mesajlar: 19 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119383 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2016 
836 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı
 
1 su bardağı süt
 
3/4 su bardağı un
 
4 top çikolatalı dondurma
 
200 gr. sade çikolata
 
125 ml. krema
 
30 gr. antepfıstığı
 
 
Yumurtaları çırpın, margarini bir kapta eritin. Yumurtayı, margarini, sütü ve unu iyice karıştırın. Bu şekilde sert olmayan bir karışım elde edeceksiniz. Sade çikolatayı benmari usulu eritin. Yani içinde parça çikolataların olduğu kabı, içi sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine oturtun. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Yapışmaz bir tavayı yağlayıp ısıtın. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe ile bu tavaya ince bir kat yayın. Orta ateşte üstündeki tavada şekillenmeye başlayan krepin önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kızartın. Onu servis tabağına alıp ikinci krepi kızartın. Karışım bitene kadar bu işleme devam edin. Her birini üçgen şeklinde katlayın ve servis yapacağınız tabaklara paylaştırın. Üzerine birer top dondurma döşeyin. Erittiğiniz çikolataya kremayı karıştırın. Bu sosu kreplerin üzerine paylaştırarak dökün. Dövülmüş antep fıstığıyla süsledikten sonra da servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |