|
Dondurmalı Elma Tatlısı |
|
sevim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20032
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2007
2,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kişilik
3 adet elma
1 çay bardağı tozşeker
1 adet çubuk tarçın
6 adet tane karanfil
8-10 adet ayva çekirdeği
6 top vanilyaiı dondurma
Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp, tencereye alın. Üzerlerine tozşeker ve 1 su bardağı suyu ekleyin. Karanfil, tarçın ve ayva çekirdeklerini de tencereye atın. Elmalar yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, soğumaya bırakın. Elmaları servis tabağına aktarın, içlerine, vanilyaiı dondurmayı pay edin. Ayırdığınız elma kapakları ile elmaları kapatın. Tencerede kalan suyu elmaların dibine gezdirin. Dondurma erimeden servis yapın.
|
Dondurmalı Elma Tatlısı |
|
yıldız
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc15240
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2007
2,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 adet elma
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3-4 adet karanfil
8 top dondurma
Hazırlanışı:
Sert elmaların kabukları soyulur. Elma oyacağı ya da başka bir aletle çekirdek yatağı çıkarılır. Elmalar uygun büyüklükte tencereye dizilir. Üzerlerine 1'er çorba kaşığı şeker konur. Tereyağı paylaştırılır. Elmaların üzerindeki malzemeyi sıyırmayacak şekide 1 su bardağı su konur. Suya karanfil taneleri bırakılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra servis tabağına aktarılır, buzdolabında soğutulur. Servis sırasında elmaların üzerine 2'şer top elma yerleştirilir.
|
Dondurmalı Elma Tatlısı |
|
çalıkuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc19795
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2007
2,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet sert elma
8 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım kg dondurma
Elmalar soyulur.Ortası elma oyma aletiyle boşaltılır. Fırın tporbasına yerleştirilir. Üzerlerine şeker ve tarçın serpilir. Su eklenir. Torba sıkıca kapatılır. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir. Servis tabağına aktarılır. Tamamen soğuyunca dondurma eşliğinde ikram edilir.
|
Dondurmalı Elma Tatlısı |
|
oya sancaklı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc21135
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2008
2,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 adet orta boy sarı elma
1/2 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1/2 cay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
4 top vanilyalı dondurma
Antepfıstığı
önce ceviz, kuru üzüm. tarçın ve 1/2 yemek kaşığı şekeri karıştırın. Elmaların kabukların, ince bır sekide soyun ve limon ile kararmaması için ovun. Elmaların çekirdeklerini bir çay kaşığı yardımı ile oyarak çıkarın. Elmalann ortasına hazırladığınız karışımdan koyun. Elmaları dik bir şekilde ve yanyana bir tencereye yerleştirin. Kalan şekeri elmalann üzerine serpiştirin. Elmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin ve elmalar yumuşayana kadar pişirin. Soğuması için dolapta bekletin. Servis sırasında üzerine dondurma yada krem şanti koyun.
|
Dondurmalı Elma Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162882
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 top Parçalı Kaymak-Antep fıstığı Dondurma
2 adet yeşil elma
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet karanfil
Bir tutam yeşil gıda boyası
Üzeri için:
Kıyılmış ceviz
Elmaların kabuklarını soyup, üstlerini kapak şeklinde kesin. Çekirdek yataklarını çıkarıp, fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde tarçın ve toz şekeri harmanlayıp elmaların üzerine serpiştirin. Çekirdek yataklarına karanfilleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, elmalar yumuşayıp, suyu hafif karamelleşene dek pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Elmaları servis tabaklarına alın. Çekirdek yataklarına dondurma yerleştirin. Üzerine ceviz serpip servis yapın.
|
|