| 
 
 
 | 
Domatesli ve Patlıcanlı Pilav | 
  | 
Alaaddin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2020 
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150773 
Gönderme Tarihi: 25.May.2020 
513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
2 su bardağı osmancık pirinç
 
1 su bardağı su
 
Sebzeler
 
Domates
 
Sarımsak
 
Patlıcan
 
Fesleğen
 
Tereyağı
 
Sirke
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanları küçük küpler halinde doğrayalım. Pilav tenceresinin içinde 4 yemek kaşığı tereyağında yine küçük küpler halinde doğradığımız soğanlar ile birlikte patlıcanları hafif kavuralım. Bu esnada 2 yemek kaşığı kadar sirkeyi ekleyelim.
 
Yıkanmış pirinçleri ve 1 su bardağı domates rendesini, tuz-karabiberi patlıcanlı harcımızın içine ekleyip tenceremizi en kısık ateşe alalım.
 
Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtalım. Taze fesleğeni küçük parçalar halinde sarımsak rendesi ile zeytinyağında 2 dakika kadar en kısık ateşte kızdıralım. Demlenmek üzere altını kıstığımız pilavımızın üzerine döküp karıştıralım. Temiz bir bez yada havluyu pilav tenceresinin ağzına koyup kapağını kapattıktan sonra 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |