| 
 
 
 | 
Domatesli Tart | 
  | 
miraç onat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141695 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019 
834 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram un
 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 
100 mililitre ayçiçeği yağı
 
100 mililitre ılık su
 
150 gram kaşar peyniri
 
4 adet domates
 
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 tatlı kaşığı hardal
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Tuz, un ve kabartma tozunu genişçe bir kapta karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın, içine yağı ve suyu ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Gerekirse bir miktar su veya un ilave edebilirsiniz.
 
Hamuru açtıktan sonra tart kalıbınıza uygun şekilde yerleştirin. Üzerine hardal sürün ve rendelenmiş peynir koyun. Dilimlenmiş domatesleri, zeytinyağı ve baharatları tartın üzerine serpin.
 
210 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Domatesli Tart | 
  | 
Tanju Çakır 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2020 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151280 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2020 
581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Üzeri için:
 
300 gr. kırmızı ve sarı karışık domates
 
250 gr. ricotta peynir ya da taze lor
 
1 tutam kekik
 
Birkaç fesleğen yaprağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve karabiber
 
Hamuru için:
 
250 gr. un
 
170 gr. soğuk tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı balsamik sirke
 
30 ml. buz gibi soğuk su
 
 
Un ve tereyağını genişçe bir kaba koyun. Bıçak yardımıyla tereyağını minik parçalara bölerek unla karıştırın. Bir kasede yumurta, balsamik sirke ve tuzu çırpın. Un ve tereyağının üzerine ekleyin. Bir çatalla iyice karıştırarak malzemenin bir araya gelmesini sağlayın. Biraz soğuk su ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Hamuru top haline getirip buzdolabına koyun ve yarım saat kadar bekletin. Hamur dinlenirken fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. domatesleri dilimleyin. Üzerine zeytinyağı dökerek yağlayın. Hamuru tart kalıbına göre açıp yerleştirin. Kenardaki hamur parçalarını temizleyin. Hamurun üzerine peyniri yayın. Domatesleri dizin, tuzu serpin. 35-40 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın, kekik ve karabiber serperek servise hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
Domatesli Tart | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151544 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2020 
490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr un
 
125 gr tereyağı
 
90 ml su
 
Tuz
 
İçi için
 
1 yemek kaşığı un
 
100 ml süt
 
1 yumurta
 
3 yemek kaşığı krema
 
200 gr rendelenmiş beyaz peynir
 
100 gr krem peynir
 
Tuz
 
Taze öğütülmüş karabiber
 
Kıyılmış taze fesleğen yaprakları
 
Üzeri için:
 
3 domates
 
 
Un, tuz ve tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Elinizle ufalayıp karıştırın. Suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Tartın iç harcı için un, süt, yumurta, krema, rendelenmiş beyaz peynir, krem peynir, tuz, karabiber ve kıyılmış taze fesleğeni bir kapta karıştırın. Tart kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru içine yayın. çatalla üzerine delikler açın ve yağlı kağıt serin. Hamurun kabarmaması için yağlı kağıdın üzerine kuru bakliyat serpin. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika pişirin. Bakliyatları ve yağlı kağıdı üzerinden alın. Hamurun üzerine peynirli iç harcı yayın. Domatesleri yuvarlak dilimleyip peynirli harcın üzerine dizin. Sıcak fırında domatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak veya ılık servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |