| 
 | 
| DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI | 
|  | savran Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.10.2006
 Mesajlar: 36
 Şehir: sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc8771 Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006
 3,734 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ:
 8 bardak et suyu
 500 gr. domates
 100 gr. pirinç
 yarım demet maydanoz
 tuz.
 
 YAPILIŞI:
 Bir tencereye 3 büyük domatesten ikisini soyun, küçük küçük doğradıktan sonra koyun ve salça haline gelinceye kadar karıştıra karıştira pişirin. Buna et suyu, tuz pirinç ile kabukları soyulmuş doğranmış büyük bir domates katın. Tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte 30 dakika kaynatın. Pirinçler yumuşayıp pişince ayıklanmış maydanozu çorbaya katın ve bir taşım daha kaynatın.
 
 
 | 
| DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI | 
|  | Seval Hoşgör Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.12.2006
 Mesajlar: 52
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9892 Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
 3,780 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı çorbalık pirinç
 4 bütün  domates   veya bir bardak domates  suyu
 1 demet maydanoz
 1 tatlı kaşığı tuz
 1/4 paket margarin
 
 Doğranmış domatesler bir tencereye yağ ile birlikte konur ve hafif börttürülür. Bundan sonra 8 bardak su ilâve edilerek kaynatılır ve sonra ayıklanıp yıkanmış pirinçler ve tuz da atılarak 30 - 40 dakika kadar kaynatılır. Pirinçler iyice şişip piştikten sonra ateşten alınırken üzerine iri kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis yapılır.
 
 ML® Kolay Domates Çorbası (görsel)
 
 
 
 | 
| Domatesli Pirinç Çorbası | 
|  | aleveser Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.06.2007
 Mesajlar: 25
 Şehir: UŞAK
 | Kısa URL: https://ml.md/lc15386 Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007
 3,853 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 çay bardağı pirinç
 2 adet iri domates
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 çorba kaşığı un
 6 su bardağı et suyu
 tuz, maydanoz
 
 Pirincin üzerini örtecek kadar suda haşlanır. Un ve sıvıyağ kavrulur, üzerine rendelenmiş ve süzgeçten geçirilmiş domates katılır. Domates salçamsı bir kıvam alana kadar pişirilir, üzerine haşlanmış pirinç, tuz ve etsuyu katılır, karıştırarak 1 taşım kaynatılır, üzerine servis sırasında kıyılmış maydanoz serpilir.
 
 
 | 
| DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI | 
|  | karadoğan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.06.2008
 Mesajlar: 20
 Şehir: Uşak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc24717 Gönderme Tarihi: 19.Haz.2008
 3,326 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bardak pirinç
 4 adet iri domates
 2 adet kuru soğan
 2 adet sivri biber
 1 kaşık nişasta
 2 yumurta
 1 limon
 Yarım bardak ayçiçek yağı
 6 bardak et suyu
 
 Pirinci yıkayıp tencereye koyduktan sonra et suyunu da üstüne dökün ve altını yakıp pirinci pişirin. Ayrı bir tavada domatesi, biberi ve soğanı birlikte yağda kavurun. Pişen pirincin üzerine maydanoz doğrayıp dökün ve 2 yumurta sarısını, nişastayı ve limonu bir bardak soğuk suyla çırpıp çorbaya döktükten sonra altını söndürün. Çorbanız servise hazırdır.
 
 
 | 
| Domatesli Pirinç Çorbası | 
|  | Son yolcu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.08.2008
 Mesajlar: 110
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc26899 Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
 3,291 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 1 çay bardağı pirinç
 2 adet domates
 1 adet soğan
 1 adet sivribiber
 1/2 kaşık nişasta
 1 adet yumurta
 1/2 limon
 1 kaşık margarin
 Maydanoz
 Etsuyu ya da su
 Mısırözü yağı
 
 Yapılışı:
 Soğanlar ince bir şekilde doğranır ve yağda kavrulur. Biber ve domates doğranır. Soğanların üzerine doğranan biber ve domates ilave edilir. Pirinç suda haşlanır ve buna domates sosu eklenerek karıştırılır. Yumurta, nişasta, yarım limon bir kasede karıştırılır. Çorba suyundan bir miktar yumurta karışımına katılır ve çorbaya yavaş bir şekilde ilave edilir. Bir süre daha karıştırılarak servis tabağına alınır.
 
 
 | 
| DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI | 
|  | azimet Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.02.2009
 Mesajlar: 20
 Şehir: Tunceli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc33393 Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
 3,307 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2000 gram et ya da tavuk suyu (8 bardak)
 100 gram pirinç
 500 gram domates (2 büyük) ya da 160 gram tuzsuz domates salçası
 1 demet maydanoz
 Tuz (1 kahve fincanı)
 
 1 Tencereye; soyulmuş ve küçük doğranmış üç büyük domatesten yalnız 2 tanesini koyarak, domates eriyip salça haline gelinceye kadar, arada bir karıştırmak suretiyle pişmeye bırakmalıdır. (Bu çorbada salça kullanılacaksa domatese gerek yoktur. Salçayı doğrudan doğruya et ya da tavuk suyuna katmak suretiyle çorbayı pişirmelidir).
 2 Domatesler salça haline gelince; 8 bardak et ya da tavuk suyu, yarım çorba kaşığı tuz, darıları ayıklanmış, yıkanmış bir buçuk kahve fincanı pirinç ile yine kabukları çıkarılmış ve küçük doğranmış kalan 1 büyük domatesi de ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 20-30 dakika küçük ateşte pişmeye bırakmalıdır.
 3 Pirinçler pişince; çorbaya kıyılmış yarım demet maydanoz katmalı ve ancak bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbayı kâseye almalı ve hemen servis yapmalıdır.
 
 NOT: Bu çorbaya; bir buçuk yerine, üç çeyrek kahve fincanı pirinç, küçük kesilmiş 1 sarı patates ve 1 havuç, yarım demet kereviz yaprağı katarak pişirilebilir. Bu durumda tavuk suyu tercih edilmelidir.
 
 
 | 
| Domatesli Pirinç Çorbası | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc36726 Gönderme Tarihi: 21.May.2009
 3,370 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler
 10 bardak tavuk veya et suyu
 Yarım bardak pirinç
 2 domates rendesi
 1 kaşık domates salçası
 3 kaşık sıvı yağ
 Bir tutam maydanoz
 Tuz, yarım limon suyu
 
 
 Domatesler rendelenip yağda biraz kavrulur. Domates salçası da ilave edilerek birkaç kez daha çevirilir.  Tavuk veya et suyu kaynatılıp, pirinçler de tencereye konur. Pirinçler pişince tuz ve limon suyu da ilave edilir. Servis yapılırken maydanozla süslenir.
 
 
 | 
| DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI | 
|  | gümüş kepçe Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.12.2010
 Mesajlar: 26
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc58431 Gönderme Tarihi: 10.Arl.2010
 3,146 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 litre et suyu
 100 gr. pirinç
 750 gr. domates
 Yarım demet maydanoz
 Tuz
 
 Pirinç ayıklanır, yıkanır. 3 litre et suyu ile ateşe konur. Ayrı bir kâpta domatesler haşlanarak kabuğu soyulur. 2 - 3 tane ayrılarak diğerlerinin suyu sıkılır. Çorbaya ilâve edilir. Pirinç pişinceye kadar kaynatılır. Ateşten alınmasına 15 - 20 dakika kala kalan domatesler fındık büyüklüğünde doğranarak ilâve edilir. Kıyılmış maydanoz atılarak ateşten alınır.
 
 
 | 
| Domatesli Pirinç Çorbası | 
|  | sultaniye Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.06.2011
 Mesajlar: 64
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc64945 Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
 2,987 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet domates
 2 adet sivri biber
 1 çorba kaşığı tereyağı
 5 çorba kaşığı pirinç
 2 dal maydanoz
 1 su bardağı su
 İsteğe göre haşlanmış et
 
 Domatesleri rendeleyin. Biberleri ince doğrayın. Tencereye yağı koyun. Üzerine domates, biber, pirinç ve suyu da ilave ederek 20 dakika pişirmeye bırakın. Maydanozu da yıkayıp çok ince kıyarak tencereye ekleyin. Çorbanın vitamin değerini artırmak için haşlanmış et ilave edebilirsiniz.
 
 
 | 
| Domatesli Pirinç Çorbası | 
|  | Hafize Sultan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.04.2011
 Mesajlar: 54
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65508 Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
 3,055 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 su bardağı et suyu
 1 tatlı kaşığı sıvıyağı
 6 çorba kaşığı pirinç
 3 adet domates
 Tuz, maydanoz
 
 Et suyunu ve sıvıyağı orta büyüklükte bir tencereye aktarın. Domatesleri rendeleyin. Et suyu kaynamaya başladığında rendelenmiş domatesi ilave edin. Pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşamaya başladığında tuzunu ayarlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
 
 
 | 
| Domatesli Pirinç Çorbası | 
|  | BnSONY Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.10.2007
 Mesajlar: 46
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65882 Gönderme Tarihi: 17.Tem.2011
 3,041 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 tatlı kaşığı margarin
 3 adet domates
 6 su bardağı su
 Yarım su bardağı pirinç
 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 Tuz
 Karabiber
 
 Tencereye yağı alın. Rendelenmiş domatesi ekleyip, karıştırın. Üzerine suyu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Pirinçleri de tencereye koyup, şişene kadar kaynatmaya devam edin. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI | 
|  | kırık testi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.03.2012
 Mesajlar: 213
 Şehir: Nevşehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc75557 Gönderme Tarihi: 07.May.2012
 3,155 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ümit Usta
 
 2 kahve fincanı pirinç
 3 adet büyük boy domates ya da 150 gram domates salçası
 1/2 demet maydanoz
 1 adet limon
 2,5 litre et suyu ya da su
 1/4 paket margarin
 Tuz
 
 Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyelim. Margarin yağında, 3-4 dakika kavuralım (Domates yerine salçada kullanabilirsiniz).
 Daha sonra et suyunu veya sade suyu, yeterince tuzu, yıkadığımız pirinçleri tencereye ilave edip, hepsinin birden haşlanmasını sağlayalım.
 Pirinçler pişince, ince kıydığımız maydanozları da ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra, limon sıkarak servis yapalım.
 
 
 | 
| Domatesli Pirinç Çorbası | 
|  | araka Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.10.2013
 Mesajlar: 46
 Şehir: Bingöl
 | Kısa URL: https://ml.md/lc93415 Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2013
 2,704 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 domates
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 çay bardağı pirinç
 6 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı salça
 3 diş sarımsak
 200 gram kıyma
 Nane, tuz, karabiber
 
 Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Tencereye tereyağını ekleyip eritin ve domatesleri ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Üzerine pirinçleri ekleyip karıştırın. Ezilmiş sarımsakları ve suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar kaynatın. Bir yandan kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırın ve küçük köfteler yaparak çorbanın içine ekleyin. Köfteleri kısık ateşte pişirin. Servis yapacağınız zaman bol nane serpin ve sıcak servis edin. İstenirse içine pirinç yerine arpa şehriye de eklenebilir.
 
 
 | 
| Domatesli Pirinç Çorbası | 
|  | yurda er Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.12.2013
 Mesajlar: 21
 Şehir: Muğla
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94640 Gönderme Tarihi: 23.Arl.2013
 2,639 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet domates
 1 adet soğan
 3 çorba kaşığı sıvı yağ
 5 su bardağı kaynar su
 1/2 çay bardağı pirinç
 Tuz
 
 Rendelenmiş soğanı, sıvı yağda orta ateşte kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edip kavurmayı sürdürün. Kaynamış suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Daha sonra pirinci ilave edip yumuşayana kadar pişirin ve ocağın altını kapatın. Tuzunu ayarlayıp karıştırın.
 
 
 | 
| DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI | 
|  | Cemo Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.07.2014
 Mesajlar: 35
 Şehir: Zonguldak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc100266 Gönderme Tarihi: 27.Tem.2014
 2,614 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı kadar pirinç
 2 - 3 rendelenmiş ortaboy domates
 1 çorba kaşığı tereyağı
 2 - 3 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 adet yeşil biber
 1 diş sarımsak
 3 su bardağı etsuyu (sıcak)
 2 su bardağı su (sıcak)
 Kıyılmış maydanoz
 Karabiber, tuz
 
 Bir tencereye tereyağını koyun ve erimeye bırakın. Biraz eridiğinde sıvı yağı ekleyin. Peşinden rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurun. Sarımsak ve biberi ekleyin, karıştırarak kavurmayı sürdürün. Biraz uzun kavurmak gerekiyor çünkü, domatesin kendine has mayhoş tadını bu çorbada istemiyoruz. Bunun yolu da domatesi normalden biraz daha fazla kavurmaktan geçiyor. Kavurma işlemi bitince sıcak suyu ve et suyunu tencereye boşaltın. Kayınca yıkanmış pirinçleri ekleyin. Ara ara karıştırarak biraz daha kaynadıktan sonra altını kısın. Pirinçler pişince ocağı söndürüp arzu ettiğiniz kadar tuz ilave edin. Çorbayı 5 - 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Kâselere koyun, üzerine biraz karabiber serpin ve arzu ettiğiniz kadar kıyılmış maydanoz koyun. Biraz da limon sıkarsanız lezzet patlamasına sebep olursunuz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |