|
Domatesli Pilav |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179456
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024
117 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 su bardağı sıcak et suyu
3 adet orta boy domates
Yeterince tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
Pilavı hazırlamak için önce pirinci akan suyun altında fazla hırpalamadan yıkayalım. Daha sonra ılık tuzlu suya kabarması için koyalım. Pirinçlerin bu şekilde en az yarım saat beklemesi gerekiyor. Bu arada bizde domatesleri rendeleyelim. Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını eritelim. Rendelenmiş olan domatesleri içine atarak, kavurmaya başlayalım. Domatesler suyunu çekince, ılık suyun içinde bekleyen pirinçleri süzerek içine atalım. Pirinçlerin renkleri matlaşana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine et suyunu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyin.
Pilavınız göz göz olduğunda ateşin altını kapatın. Tencerenin ağzına kağıt bir havlu kapatarak, pilavın demlenmesini sağlayın.
|
Domatesli Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178718
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2024
113 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Yarım demet taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı, süslemek için)
Pirinçleri bol suyla yıkayın ve nişastasını akıtın. Ardından ılık tuzlu suda yaklaşık 30 dakika kadar bekletin ve süzün.
Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soymanız, pilavın daha pürüzsüz bir dokuya sahip olmasını sağlar.
Kuru soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları rendeleyin veya ince doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını veya tereyağını ekleyin ve ısıtın.
Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Süzülmüş pirinçleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz şekeri ekleyin.
Sıcak suyu veya tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Pilav piştikten sonra tencerenin altını kapatın ve pilavın demlenmesi için yaklaşık 10 dakika kapağını açmadan bekleyin.
Servis yaparken üzerine ince doğranmış taze nane veya maydanoz serperek süsleyebilirsiniz.
|
Domatesli Pirinç Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177637
Gönderme Tarihi: 06.May.2024
143 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı pilavlık pirinç
2.5 su bardağı su
4 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Pirinci yıkayıp, ılık su ekleyip nişastası gidene kadar bekletin. Tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz domatesi ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Pirinci ekleyip tane tane olana kadar kavurun. Suyu ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Dinlendikten sonra, domatesler altta kalacağından, karıştırıp, servis edin.
|
Domatesli Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172514
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
84 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
500 g pirinç
500 ml su, pirinci ıslatmak için
3 tatlı kaşığı tuz
100 g tereyağı veya sadeyağ
2 adet orta boy domates, küp küp doğranmış
1 tatlı kaşığı toz şeker
650 ml et suyu veya su, sıcak
Pirinci bir kaba koyun ve 500 ml su ile 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip 30 dakika ıslatın. 4-5 defa, suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün.
Bir pilav tenceresine yağı koyup eritin. Domatesleri ilâve edin ve iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
1 tatlı kaşığı tuzu, toz şekeri, et suyunu ekleyip kaynatın. Pirinci ilâve edip bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Kaynamaya başlayınca hemen ateşi kısın ve pirinç suyunu çekip üzeri göz göz oluncaya kadar 18-20 dakika pişirin.
Ocaktan alın ve pilavın üzerine temiz bir pamuklu bez veya kâğıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın.
Pilavı tahta bir kaşıkla, kenarlardan ortaya doğru dikkatlice çevirerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika daha beklettikten sonra servis yapın.
|
Domatesli Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171482
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2023
112 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı domates rendesi
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet soğan
1 çay kaşığı dolusu tuz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağından iki parmak eksik kaynar su
Tencereye yağları koyuyoruz. Tereyağı eridikten sonra soğanları ve pirinci koyup uzun uzun kavuruyoruz. Soğanlar renk değiştirip pirinçler saydamlaştığında üzerine domates rendesini, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine suyu ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekince ocaktan alıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
|
Domatesli Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171025
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Domates 5 Adet
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Baldo Pirinç 2 Su Bardağı
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ 1 Kahve Fincanı
COOK İle Dondurulmuş Et Suyu 3 Su Bardağı
2 su bardağı baldo pirinci sıcak suya yatırıp en az 1 saat bekletin. Pilavı pişireceğiniz zaman, suda beklettiğiniz pirinci soğuk suda iyice yıkayıp bol bol durulayın. Durulama işleminde, pirincin beyaz unlu suyundan iyice arınmasına dikkat ederek, 4 – 5 kez yıkayın. Diğer tarafta, yayvan bir pişirme tenceresinde tereyağı ve sıvıyağı eritip, üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyip, domatesler iyice suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler piştikten sonra 3 su bardağı COOK ile dondurulmuş et suyunu ilave edip, iyice çözülüp kaynamasını bekleyin. Tenceredeki domatesli et suyu kaynadığı anda bolca yıkanıp, süzdürülmüş pirinci kaynayan karışıma ilave edin. 5 dakika kadar yüksek ateşte kaynatıp, daha sonra en kısık ateşte pişirin. Pirinçler iyice suyunu çektiği anda tencerenin altını kapatıp, üzerine havlu kağıt örtüp demlendirin. 15 dakika kadar demlendikten sonra, tenceredeki pilavı, büyük, ince uçlu bir çatalla (tercihan 3 uçlu büyük tahta çatal), pirinçleri ayırarak birbirine yapıştırmadan, havalandırarak karıştırıp servis yapın.
|
Domatesli Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160069
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2021
317 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 domates
2 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
1 bardak pirinç
1,5 bardak tavuk suyu
3 damla limon suyu
1/2 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte kavurun. Yıkanmış pirinçleri düzdükten sonra tencereye alıp kavurun.
Şeker, tuz, karabiber, limon suyu ve sıcak tavuk suyunu ekleyin ve bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika kadar pişirin. Kağıt havlu ile örtüp demlenmeye bırakın.
|
Domatesli Pilav |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156948
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021
516 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
2 adet rendelenmiş domates
Karabiber
Yenibahar
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Öncelikle pirinci bir kaba alın.
Üzerine tuz ve ılık su ekleyip, 20 dakika bekletin.
Daha sonra pirinci yıkayıp, süzün.
Tavaya sıvıyağ alın.
Yemeklik soğanı kavurun.
Üzerine rendelenmiş domatesleri ilave edin.
3-4 dakika kavurun.
Ardından pirinç, karabiber, yenibahar ve tuz ilave edip, 3-4 dakika daha kavurun.
Üzerine kaynamış su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra üzerine kâğıt havlu ile kapatıp, demlendirin.
|
Domatesli Pilav |
|
günşıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc155146
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2020
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
3 adet olgun domates ? soyulmuş
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı su
Pirinçleri yıkayın.
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, pirinçleri ekleyip, tuz ilave edip kavurmaya başlayın.
Soyulmuş domatesleri elinizle iyice ezerek parçalayın.
İyice kavurduğunuz pirince domatesi ilave edin, bir tur çevirin, tuz, karabiber, şeker ve suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişirin.
Pilav suyunu tamamen çektiğinde açıp bir tur karıştırıp demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtün, kapağını kapatın ve kenara alın.
|
Domatesli Pilav |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145782
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2019
680 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 su bardağı sıcak su
Pirinçleri sıcak suda bekletip nişastası iyice akacak şekilde bol suyla yıkayın.
Domatesleri rendeleyin ya da robottan geçirin.
Tereyağını tencerede eritip pirinçleri kavurun.
Pirinçlerin ortası şeffaflaşınca rendelediğiniz domatesleri ve sıcak suyu tencereye ekleyin.
Tuzunu da ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav pişince üzerine kağıt havlu serip bir süre dinlendirin.
Soğumadan servis yapın. Üzerine karabiber ekebilirsiniz.
|
Domatesli Pirinç Pilavı |
|
nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142740
Gönderme Tarihi: 15.May.2019
548 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 su bardağı baldo pirinç
4 adet domates
50 gram tereyağı
Tuz
Arzuya göre karabiber
Öncelikle pirinci yıkayıp yaklaşık 1 saat kadar oda sıcaklığında suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayın. Daha sonra tencereye yağı alıp eritin. Domatesi ekleyin ve pişince pirinci ekleyip karıştırın. Pirincin üzerini yarım parmak geçecek kadar su ekledikten sonra tuzunu ekleyin. Ocağı en düşük ateşe getirerek kapağını kapatın. Suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar bekleyin. Ocağı kapattıktan sonra kapağı açın şöyle bir tahta kaşıkla havalandırdıktan sonra temiz bir bez örtüp tencerenin kapağını kapatın.
|
Domatesli Pilav |
|
neva'da
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2014
Mesajlar: 38 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc130549
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2017
682 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 su bardağı pirinç
3 adet domates
3 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz (et bulyon kullanacaksanız tuz eklemeyin)
Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık suda üzerine biraz tuz ekleyerek yarım saat bekletin.
Domateslerin saplarını ayırıp yıkayın.
Yıkadığınız domatesleri robottan geçirin.
Tencereye önce tereyağını alıp eritin, daha sonra domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun.
Suyunu çeken domateslere suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun.
Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine et suyunu ve tuzunu ekleyerek 1-2 kez karıştırın.
Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce bir kez daha karıştırıp üzerine bir kavlu kağıt serin.
Kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Pilavınız demlendikten sonra servise hazır.
|
Domatesli Pilav |
|
ince
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc130086
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2017
808 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu domates püresi
1,25 su bardağı kaynar su
Tuz
Pirinçler iyice yıkanıp kuruyuncaya kadar süzülmeye bırakılır.
Sıvı yağ ve tereyağ eritilir.
Domates püresi tencereye konulup, bir taşım kaynatılır.
Pirinçler eklenip, kavrulur.
Tuz ilave edildikten sonra, kaynar su da eklenip kapağı kapatılır.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Suyunu çeken pilavın altı kapatılır.
Bir havlu kapak ile tencere arasına sıkıştırılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır.
|
Domatesli Pirinç Pilavı |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121391
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2016
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
4-5 adet domates
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Öncelikle pirinçler sıcak suda yarım saat bekletilir.
Yemeklik doğranan soğanlar tencereye alınır, sıvı yağ ile birlikte kavrulur.
Biberler de küçük doğranarak ilave edilir, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir. Domatesler pişene kadar kavrulur.
Pirinç yıkanıp süzülür, tencereye ilave edilir, tuz ve karabiber katılır. Beraberca birkaç dakika kavrulur.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
Pirinç suyunu çekene kadar pişirilir.
İnce doğranmış maydanozlar da ilave edilip karıştırılır.
Ocağın altı kapatılarak tencere ile kapak arasına emici kağıt konur ve 10 dakika demlenmeye bırakılır.
|
Domatesli Pirinç Pilavı |
|
üye
Aşçı
Kayıt: 31.07.2015
Mesajlar: 10 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc110254
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2015
1,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Tencereye yağı koyup eritin. İçine rendelenmiş domatesleri ekleyip biraz pişirin. Daha sonra pirinçleri ilave ederek 5 dakika kadar karıştırın ve suyunu verin. 20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Demlendirip sıcak olarak ikram edin.
|
Domatesli Pilav |
|
kamyoncu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc103250
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2014
1,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 büyük rendelenmiş domates
3 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tencereye yağı koyup üzerine rendelenmiş domatesleri ilave edin. 3 dakika kadar kavurun. Daha sonra içine pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu verip kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince 10 dakika demlendirip sıcak olarak ikram edin.
Fotoğraf "bambucu" tarafından gönderildi. 05.08.2019
|
Domatesli Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95882
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2014
1,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2 su bardağı pirinç
1 tane büyük boy domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su veya et /tavuk suyu
Pirinçleri ılık suda 15 dk bekleterek kırmadan yıkayınız.
Pirinçlerin nişastasının giderilmesi için ılık suda bekletmek gerekir. Yıkarken elle çok temas ederse kırılarak pişerken birbirine yapışır.
Domatesleri rendeleyerek yağla birlikte suyunu çekene kadar kavurunuz ve üzerine pirinçleri ekleyiniz.
Pirinçleri kavurmadan 3 bardak su ekleyin.
5 dk harlı, 5 dk orta, 5 dk çok kısık ateşte pişiriniz.
Pilavı 15 dk demlendiriniz.
Pilavı şekillendirerek tabağa koyunuz.
Pilavınızı şekillendirmek amacıyla kâseyi ıslatıp pilavı kâseye koyabilir ve tabağa ters çevirebilirsiniz.
|
Domatesli Pilav |
|
mübarek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78168
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2012
1,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı pirinç
2 domates
1 soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Eritilmiş tereyağına pirinçleri ekleyip rendelenmiş soğanla 5 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domateslerle sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. İsterseniz içine başka sebzeleri de katabilirsinizz. Beş dakika dinlendirin ve servis tabağına aktarın. Önceden pişirilmiş tavuk ya da kırmızı et varsa eklenebilir.
|
Domatesli Pilav |
|
gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75226
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
1,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
1 büyük boy domates
1 çorba kaşığı margarin
Tencereye margarin ve domatesi ilave edin, domates suyunu çekene kadar kavurun. Pirinci ilave edip, kavurmadan 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte pişirin. 30 dakika pilavınızı demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Domatesli Pilav |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65297
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su veya et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
4 adet domates
Domatesleri sıcak suya daldırıp çıkartınız. Kabuklarını soyunuz. Tencerenin içine domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayınız. Yağı ilave edip, domatesler ölünceye kadar pişiriniz. Domatesler iyice yumuşayıp, dağılınca pilavın suyunu koyup kaynatınız. Tuzunu atıp karıştırınız. Su kaynayınca tuzlu suda ıslatılmış, yıkanmış pirinci içine salınız. Beş dakika hızlı ateşte pişirip, sonra hafif ateşte pilavın üstü göz göz oluncaya kadar, suyunu çektiriniz. Tencereyi kalın bir kağıt veya havluyla örtüp yirmi dakika demlendiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: Bu pilavı domatessuyuyla da yapabilirsiniz. Taze domatesin suyunu çıkarmak için, önce domatesleri doğrayıp, yarım bardak su ilave edip 5-10 dakika pişiriniz. Sonra tel süzgeçten süzerek suyunu elde ediniz. İsterseniz hazır domates suyuda kullanabilirsiniz. DİKKAT: Kullandığınız domates suyu kadar pilavın suyunu azaltınız. Hiç bir pilav soğuk yenmez ama bir kere domatesli pilavı soğuk yemeyi deneyin, bir başka lezzet bulacaksınız.
|
|