| 
 
 
 | 
Domatesli Mantar | 
  | 
nurdil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2007 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16659 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007 
2,330 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20-25 Mantar
 
1,5 Kaşık tereyağ
 
2 Kaşık tereyağ
 
2 Domates
 
1 Çay bardağı su 
 
Tuz. 
 
1 Limon suyu
 
 
Mantarı 2 kaşık tereyağı su, 1 limon suyu ve biraz tuzla 5 dakika haşlayın. Sonra mantarları süzüp çıkarın. Bir başka tencerede 1.5 yemek kaşığı tereyağını kızdırın. Mantarları bu yağda 2 dakika kızartın. Daha sonra iyice ezilmiş domates ve mantarların suyunu katıp pişirin.
  
 | 
Domatesli Mantar | 
  | 
bizim oğlan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Beşevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26495 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2008 
2,619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram mantar
 
3/4 bardak tavuk suyu
 
2 çorba kaşığı margarin
 
yarım büyük limonun suyu
 
Tuz
 
Ayrıca:
 
2 orta domates
 
3 kaşık margarin
 
 
Küçük bir tencereye, 2 çorba kaşığı margarin, üç çeyrek bardak tavuk suyu veya su, yarım limonun suyu, 2 tatlı kaşığı tuz ile, ayıklanmış ve yıkanmış mantarları koyun. Kuvvetli ateşte 5 dakika haşladıktan sonra ateşten alarak suyunu süzün. Mantarları bir tabağa alın. Suyu yarıya ininceye kadar, kapaksız olarak kaynatın. Ateşten alarak bunu bir tarafa bırakın. Bir tavaya 3 kaşık margarin koyarak kızdırın. Buna haşlamış olduğunuz mantarları katarak, bir iki defa sallayın. Sonra bunlara azalmış mantar suyu ile, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, küçük kesilmiş ve yağsız olarak 3 dakika pişirilmiş, 2 domatesi de ilâve edin. Birlikte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra tabağa alarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Domatesli Mantar | 
  | 
Eşref Saati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2011 
Mesajlar: 37 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65368 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011 
2,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
18 adet mantar
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
9 adet kiraz domates
 
1 adet sivri biber
 
Tuz, karabiber
 
 
Mantarları yıkadıktan sonra saplarını çıkarın. Bir fırın tepsisine dizip içlerine tuz ve karabiber serpin. Tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini içlerine paylaştırın. Üzerine ince doğranmış sivri biber koyun. Kiraz domatesleri ikiye bölüp her mantarın üzerine bir parçayı koyun. Yeniden tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "altın file" tarafından gönderildi. 25.02.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 |