Kısa URL: https://ml.md/lc2086
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
2,818 defa indirildi / yazdırıldı
2 palamut
1 kahve fincanı zeytinyağı
4 orta boy domates
1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
tuz
4 adet sivri biber
dilim halka doğranmış limon
2 defne yaprağı
2 kahve fincanı su
un
Palamutları temizledikten sonra önce uzunlamasına, sonra yanlamasına olamk üzeri dörde bölün. Dibini yağladığınız bir tepsiye dizin. Üzerlerine birer limon, birer defne yaprağı, birer sivri biberkoyun. Zeytinyağını küçük bir kapta kızdırıp soğanları atarak 1 dakika çevirin. Domatesleri rendeleyip ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. unu ilave edip karıştırdıktan sonra, suyu ilave ederek 5 dakika kaynatın. Bu sosu balıkların üzerine dökerek fırına verin.
Kısa URL: https://ml.md/lc16269
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007
2,798 defa indirildi / yazdırıldı
1 Palamut
5 Defne yaprağı
3 Soğan
1 Çay bardağı su
3 Domates
Yeteri kadar tuz. Yarım limon
Palamudu halka halka doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp kızgın yağda kavurun. Domates katıp 5 dakika pişirin. Balıkları tepsiye dizip hazırladığınız sosu üstüne dökün. İnce doğranmış limon, defne yaprağı, su ve tuz koyup 20 dakika pişirin. Sonra 10 dakika kızgın fırında bırakın. Fırından çıkarıp, sıcak servis yapın.