| 
 
 
 | 
Domatesli Ekmek | 
  | 
kutsal yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2012 
Mesajlar: 84 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75458 
Gönderme Tarihi: 04.May.2012 
1,879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20 gram yaş maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kekik, karabiber
 
1,5 su bardağı ılık süt
 
3 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
200 gram çeri domatesi
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Kekik
 
 
Yoğurma kabının içinde mayayı ılık süt ve bir miktar unla karıştırıp bulamaç yapın. Bu şekilde 5 dakika dinlendirin. Saha sonra kalan un ve sütü şekeri, tuz yağı ekleyip hamuru yumuşak bir şekilde yoğurun. Baharatları da ekleyip üzerini kapatıp 20 dakika mayalandırın. Fırın tepsisine un serpin ve hamuru elinizle bastırarak parmaklarınızın izini bırakarak yerleştirin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın. Üzerine ikiye kesilmiş domatesleri kekik ve zeytinyağını gezdirip tekrar fırın da 5 dakika bekletin. Çıkarıp sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Domatesli Ekmek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170612 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2023 
374 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet çeri domates
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı fesleğen
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
2 su bardağı tam buğday un
 
1 yemek kaşığı ince yulaf
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak
 
1 çay bardağı ılık süt
 
 
Temiz bir kasenin içine un, kekik, fesleğen, yulaf, kuru maya, rendelenmiş sarımsak ekleyin.
 
İyice karıştırdıktan sonra süt ve zeytinyağını ilave ederek yoğurun.
 
Domateslerin kabuklarını soyup yuvarlak dilimlere ayırıp hamura ekleyip yoğurmaya devam edin.
 
Ardından yavaş yavaş ılık su ilave edip yoğurun tam hamur kıvamı alınca üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
 
Akabinde avuç içi büyüklüğünde parçalara bölün.
 
Parçaları elinizde hafif yoğurup istediğiniz şekli verin.
 
Yağlı kağıdı fırın tepsisine koyup üzerine ekmeği koyun ve 250 derece ısıtılmış fırına verin.
 
20 dakika sonra ekmekleriniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Domatesli Ekmek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165965 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2022 
252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket yaş maya
 
1 su bardağından iki parmak fazla ılık su veya süt
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı buğday unu
 
1 su bardağından iki parmak fazla esmer un
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı kurutulmuş domates
 
 
Ilık suda yaş maya ve şekeri eritiyoruz. Esmer unu, buğday ununu ve tarçını bir kaba alarak karıştırıyoruz. Üzerine erittiğimiz mayayı ekleyerek iyice yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Sıcak suda yumuşatıp doğradığımız kurutulmuş domatesleri ilave edip tekrar yoğuruyoruz. İstediğimiz bir kalıba koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |