|
Domates Tatlısı |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc3921
Gönderme Tarihi: 20.May.2006
3,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet oval domates
1,5 su bardagi toz seker
2 adet çubuk tarçin
10 gr karanfil
100 gr findik (tarçinla karanfilin yerine kizamik sekeri olabilir)
Süslemek için yesil fistik, hindistancevizi
2-3 adet limon tuzu
Domatesleri yikayip sicak suya atin. 5 dakika suda bekletin. Çikarip kabuklarini soyun. Ortasindaki çekirdeklerini ayiklayin. Içine 2-3 adet findik koyup karanfille agzini kapatin.
Ayri bir tencereye sekeri üzerini örtecek kadar az suyla atese koyun.
Seker eriyinceye kadar karistirin. Içine tarçin, karanfil, çok az da kirmizi seker boyasi koyun. Surup koyulasmaya baslayinca domatesleri içine koyun. Ocagin altini kisin.
Domatesler surubu çekmeye baslayinca 2-3 adet limon tuzu koyun. 5 dakika daha kaynatip atesten alin. Üzerini findik, yesil fistik, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.
Fotoğraf "sihirli kaşık" tarafından gönderildi. 16.09.2018
|
Domates Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc128664
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2017
1,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg domates
2 kg şeker
Kabuk tarçın
Tane yenibahar
Dondurma
1.5 litre su
Domatesler az haşlanır. Daha sonra çekirdekleri çıkarılıp soğumaya bırakılır. Şerbet için şeker, kabuk tarçın ve yenibahar bir arada, suyla kaynatılır. Domates dilimleri şerbetin içinde marine edilir. Şerbetten süzülür, dondurma ile katmanlar halinde dizilerek, dondurucuda servis edilecek zamana kadar bırakılır.
|
Domates Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162399
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2022
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg domates
2 litre su
2 kg toz şeker
2 kutu sade dondurma
1 su bardağı ceviz
Üzerine:
Toz antepfıstığı
Bir litre suyu kaynatın ve domatesleri içine atıp, kabukları soyulana kadar bekletin. Kevgir yardımıyla sudan alıp, kabuklarını soyun ve dörde bölerek, çekirdeklerini çıkarın. Kalan bir litre su ile toz şekeri kaynatın. Domatesleri içine katın ve kısık ateşte 2-3 saat pişirin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz bir kutu yumuşamış dondurmayı orta büyüklükte bir kabın dibine boşaltın ve üzerine domates ile cevizi dizin. Diğer yumuşamış dondurmayı üzerine boşaltın ve derin dondurucuda en az 3-4 saat bekletin. Üzerini toz antepfıstığı ile süsledikten sonra dilimleyerek, servis yapın.
|
|