| 
 
| 
 
 
 | 
 
Domates Sulu Börek | 
 
  | 
Proton Pompası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56699 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2010 
3,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr. kıyma
 
1 soğan
 
1 tane yeşilbiber
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
3 tane yufka
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
2 su bardağı domates suyu
 
1 su bardağı soda
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 tane yumurta
 
 
Kıymayı 1 kaşık yağla soteleyin. İnce kıyılmış biberi, maydanozu, tuzu, karabiberi, yenibaharı, cevizi koyup karıştırın. Tepsiyi yağlayın, yufkanın birini yağlanmış tepsiye kenarları sarkacak şekilde yayın. Domates suyu, soda, yağ ve yumurtayı çırpıp yufkaların üzerine gezdirin. 2 yufkayı da büzüştürerek koyun. Üzerine domates sulu karışımdan gezdirin. Hazırladığınız kıymadan yayın kalan yufkayı gelişigüzel didikleyerek kıymanın üstünü kapatın, kalan karışımı üzerinde gezdirin. Önceden 200 dereceye kadar ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
Domates Soslu Börek | 
 
  | 
torpil 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2011 
Mesajlar: 39
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66276 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011 
2,952 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yufka
 
1 adet soğan
 
200 gram kıyma
 
1 adet patates
 
Sosu için:
 
3 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, kekik
 
 
Yufkaları tezgah üzerinde uzun şeritler halinde kesiyoruz. Tavada kıyma ve soğanı kavuruyoruz. Rendelenen patates, tuz ve karabiberle iç hazırlıyoruz. Bu iç malzemeyi soğutup yufkaların kenarına koyup, muska şeklinde katlıyoruz. İstenirse kızgın yağda istenirse fırında kızarana dek pişiriyoruz. Domates sosu için; domatesleri rendeleyip zeytinyağında 5 dakika pişiriyoruz. Üzerine ezilmiş sarımsak ve baharatları koyup sosu ocaktan alıyoruz ve kızarmış böreklerle servis yapıyoruz.
 
 
 ML® Soslu Börek için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Domates Sulu Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |