Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sarımsaklı Sos Tarifleri > Domates Sosu (23 adet - 2,733,909 defa bakıldı)

Domates Sosu

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Balık Sosu Tarifleri
Barbekü Sos Tarifleri
Beşamel Sos Tarifleri
Biberli Sos Tarifleri
Dip Sos Tarifleri
Domates Sosu Tarifleri
Ketçap Tarifleri
Limonlu Sos Tarifleri
Makarna Sosu Tarifleri
Mantarlı Sos Tarifleri
Marine Tarifleri
Mayonez Tarifleri
Nar Ekşisi Tarifleri
Pizza Sosu Tarifleri
Salata Sosu Tarifleri
Sarımsaklı Sos Tarifleri
Soğanlı Sos Tarifleri
Tartar Tarifleri
Tavuk Sosu Tarifleri
Tereyağlı Sos Tarifleri
Yoğurtlu Sos Tarifleri
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Domates Sosu

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3291
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184999
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2025
77 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg olgun domates
2–3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (arzuya göre soğan)
Tuz, karabiber
İsteğe göre: Taze fesleğen, kekik, defne yaprağı, azıcık şeker

Kabuklarının kolay soyulması için domateslerin üzerine artı şeklinde kesik atın, 1 dakika kaynar suya daldırıp çıkarın, ardından soğuk suya koyun. Kabuklarını kolayca soyabilirsiniz.
Domatesleri, küçük küpler halinde doğrayın veya robottan geçirin.
Tencereye zeytinyağını koyun, ince doğranmış sarımsak (veya soğan) ekleyin, hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Domatesleri ekleyin. Domatesleri tencereye alın, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Sosun yoğun olmasını istiyorsan kapağı açık, daha sulu istiyorsan kısmen kapalı pişirin.
Pişmeye yakın fesleğen, kekik veya az şeker ekleyebilirsiniz.

Not: Lezzet için en önemlisi, sulu ve tatlı yaz domatesleri. Daha pürüzsüz sos için kabuk ve çekirdekleri süzgeçten geçirip sadece posasını kullanabilirsin. Sosu kısık ateşte ağır ağır pişirmek aromayı artırır. Domates çok ekşiyse bir tutam şeker veya rendelenmiş havuç eklemek tadını yumuşatır. Fesleğen veya kekik en son eklenmeli, uzun süre kaynamamalı.



Domates Sos

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3291
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185278
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2025
82 defa indirildi / yazdırıldı




3 kilo domates
Yarım kilo yeşil biber
4 adet orta boy kapya kırmızı biber (Acı seviyorsanız 1 adedini çili biber kullanın.)
8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağından biraz fazla sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu

Müthiş Kahvaltılık Sos Tarifi (Saklanabilir) Nasıl Yapılır?
Domateslerin kabuklarını güzelce soyduktan sonra, blenderden geçirip derince bir tencereye alalım, tencerede püresi çıkmış domateslerimizi yüksek ateşte, ara ara karıştırarak 30 dakika kaynamaya bırakalım.
Domatesler dibe çöktüğünde üstteki fazla suyunu olabildiğince ayıralım. Bu sosumuzun kıvamı için çok önemli.
Biberlerimizi çok büyük olmayacak şekilde doğrayarak, kabukları soyulmuş sarımsaklarla beraber bekletelim.
Yan yana işlem sıralarını bekleyen sarımsaklarımız ve biberlerimizi rondodan geçirilip, iyice pişmiş durumda olan domateslerimize katalım.
Zeytinyağımız, tercihen elma veya limon sirkemiz, tuzumuz ve şekerimizi de ilave ederek devam edelim.
Artık sosumuz dipten tutmaya yakın, su kalmayacak noktaya ulaştığında; ocağı kapatıp içerisine incecik kıydığımız dereotlarını ekleyelim.
2-3 kez karıştırdıktan sonra, henüz daha sıcakken kavanozlara doldurup, ters çevirelim.
Bu şekilde 1 gece bekletildikten sonra; serin bir ortamda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.



Domates Sosu

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3291
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185406
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2025
30 defa indirildi / yazdırıldı




5 kg olgun domates
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
1-2 tatlı kaşığı tuz (damak tadına göre)
1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı, domatesin asidini dengelemek için)
3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Taze fesleğen, kekik veya defne yaprağı (isteğe bağlı)

Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun (isterseniz kabuklarını kaynar suya batırıp kolayca soyabilirsiniz) ve iri parçalar halinde doğrayın.
Doğranmış domatesleri geniş bir tencereye alın, üzerine tuz ve şekeri ekleyin. Orta ateşte, ara ara karıştırarak 30-40 dakika kadar pişirin. Domatesler iyice yumuşayıp su saldığında, karışımı pürüzsüz bir kıvama getirmek için blender veya el blenderı kullanabilirsiniz.
Püre haline gelen domatesleri tekrar tencereye alın, kısık ateşte 20-30 dakika daha kaynatın. İsteğe bağlı olarak zeytinyağı, sarımsak ve baharatları ekleyin.
Cam kavanozları kaynar suyla sterilize edin. Sosu sıcak şekilde kavanozlara doldurun, kapağını sıkıca kapatın. Kavanozları ters çevirerek soğumaya bırakın, böylece vakum oluşur ve sos uzun süre bozulmadan saklanır.

Not: Domateslerin olgun ve sulu olmasına dikkat edin, sosunuz daha lezzetli ve yoğun olur. Kavanozları sterilize etmeden doldurmayın, aksi takdirde sos kısa sürede bozulabilir. Sosu pişirirken sık sık karıştırmak, dibinin tutmasını önler. Baharatları sosun içine veya kavanoza ekleyebilirsiniz; taze fesleğen ve kekik aromasını muhafaza etmek için kavanoz kapağına eklemek de iyi bir yöntemdir.







Domates Sosu Tarifleri Sarımsaklı Sos Tarifleri



(23 adet Domates Sosu 2,733,909 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası