| 
 
 
 | 
Domates Sosu | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1947 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 baş soğan
 
5 adet domates
 
4 su bardağı su 
 
1 çorba kaşığı un
 
4 çorba kaşığı  margarin
 
Yarım çorba kaşığı tozşeker
 
2 kahve kaşığı kırmızıbiber
 
 
Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup,  orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Sonra un ilave edin ve 3-4 dakika unla birlikte karıştınrıp, kavurun.  Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdekleri çıkardıktan sonra küp küp doğrayın ve tencereye atın. Domatesler iyice ezilinceye dek sık sık kanştırarak pişirin. Sonra su, kırmızıbiber ve toz şeker katıp, kanştırın ve koyulaşıncaya dek tencerenin üzerini örtmeden kaynatın. Sos koyulaştığında süzgece koyun  ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.10.2023
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1948 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 diş sarımsak 
 
1 tutam fesleğen
 
6 kaşık zeytinyağı
 
3 adet taze kırmızı biber
 
4 adet olgun domates (veya bir çorba kaşığı salça)
 
Tuz
 
 
Yağı ufak  bir tencereye koyup kızdırın. İnce kıyılmış sarımsak ve kırmızı biberleri ilave dein. 3 dakika kadar sote edin. Rendelenmiş domatesleri veya  bir kahve fıncanı su ile ezilmiş salçayı ilave edin. Kısık ateşte on dakika  pişirin. Tuz ve fesleğenleri sosa ilave ettikten  sonra 5-6  dakika daha pişirin. Sıcak sıcak makarnanın üzerine dökün.
 
 
 ML® Ketçap için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.03.2024
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1949 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 baş soğan
 
3 su bardağı et suyu
 
5 çorba kaşığı margarin
 
1.5 kahve kaşığı karabiber 
 
1/2 çorba kaşığı toz şeker
 
250 gr tuzsuz domates salçası
 
 
Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup,  orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Ardından et suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını örterek yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Karışımı süzgece koyun  ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün ve bir tencereye koyun, süzgeçta kalan posasını atın.
 
Tencereye koyduğunuz süzülmüş suya karabiber, domates, şeker katın ve boza kıvamını buluncaya dek tencerenin kapağını örtmeden kaynatın.
 
 
 ML® Domates Bastı için tıklayın 
 
ML® Domates Bastı (görsel)
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.10.2023
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1969 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çay kaşığı yağ
 
1 küçük soğan (iri doğranmış)
 
1 küçük havuç (kazınıp, doğranmış)
 
5 çorba kaşığı kereviz yaprağı
 
1/2 defne yaprağı
 
1/2 çay kaşığı kuru kekik
 
4 çay kaşığı un
 
500 gr. kon kase domates
 
1, 1/2 su bardağı et suyu
 
1/2 diş sarımsak
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
taze çekilmiş karabiber
 
 
Önce et suyunu kaynatın. Ocağı kısıp, et suyunu sıcak olarak saklayın. Yağı küçük bir kapta eritin. Soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı ve kekik dalını ilave edip, sebzeler hafifçe renk alıncaya kadar sote edin. Unu katıp, rengi hafifçe değişip, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Domatesi ilave edin. Domatesler suyunu verip tekrar çekinceye kadar ağır ateşte pişirin. Kaynar et suyunu azar azar ilave edip, kaynayıncaya kadar karıştırın. Sarmısağı katın. Tuzunu ve biberini koyun. Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda sosun tuzunu ve biberini kontrol edin. Gerekiyorsa tuz ve biber ilave edin. Sos pişince, tel süzgeçten geçirin.
 
 
Not: Bu sos spagetti, ravyoli ve benzeri hamurişleri, ayrıca et, balık ve birçok yiyeceğin yanında sunulabilecek temel bir sostur.
 
 
 ML® Kışlık Domates için tıklayın 
 
ML® Kışlık Domates (görsel)
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.03.2024
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3115 
Gönderme Tarihi: 01.May.2006 
7,790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy soğan
 
2 iri diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
2 adet iri domates
 
½ çay kaşığı kekik (inceltilmiş)
 
1 silme çay kaşığı tuz
 
½ çay kaşığı şeker
 
 
Soğanları ve sarımsakları blender ile iyice kıyın. İnce bir elekten geçirip suyunu ve posasını ayırın. Elde ettiğiniz posayı kekik ile birlikte iyice kızdırmış olduğunuz yağa atın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğanlar pembeleştiğinde tuz ve şekeri katın. Her defasında bir çay bardağı su ilave edip suyunu çektirerek pelte kıvamına getirin. Son defasında ise soğanın suyunu ilave edip yoğunlaşana kadar pişirin. Domates salçasını da karıştırıp bir süre pişirdikten sonra blender ile iyice parçalanan domatesleri ilave edin. Kıvamı istediğiniz gibi olduğunda sosunuz hazır olmuş demektir.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 05.09.2024
  
 | 
Taze Domates Sosu | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4351 
Gönderme Tarihi: 31.May.2006 
3,091 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 orta boy domates
 
1 orta boy soğan
 
1 dis sarmisak
 
1 defne yapragi
 
½ kahve fincani bitkisel yag
 
1 çay kasigi tuz
 
 
Domatesleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çikartin. Kabugu kalacak sekilde domatesin içini rendeden geçirin.
 
Ince dogranmis soğan ve sarmisagi yagin içinde 2 dakika kavurun.
 
Domates, tuz ve defne yapragi katin. Kendi birakacagi suyu çekinceye 10 dakika kisik ateste pisirin. Makarnayla birlikte servis yapin.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
OSMANLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2006 
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7205 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2006 
3,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 domates
 
2 diş sarımsak
 
1 kuru soğan
 
Tuz
 
 
Bir tencereye domatesler rendelenir. Diğer malzemeler ince kıyılır tencereye katılır beraberce kaynatılır.
 
 
 
  
 | 
Taze Domates Sosu | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10847 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007 
3,209 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı (80 gr) sadeyağ veya margarin
 
5 orta boy (750 gr) domates
 
2 baş orta boy (150 gr) soğan
 
4 bardak su (veya et suyu)
 
1 çorba kaşığı un
 
1/2 çorba kaşığı tozşeker
 
1 kahve kaşığı kırmızıbiber,
 
Tuz
 
 
İnce ince doğranmış soğan, yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dakika kadar unla birlikte karıştırılarak kavrulur. Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir. Domatesler ezildikten sonra su (veya et suyu), tozşeker ve kırmızıbiber ilave edilir, karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır. Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür. Elde edilen boza kıvamındaki sos, kullanıma hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
savaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20962 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2008 
2,926 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 olgun domates
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 orta boy soğan
 
Arzuya göre kırmızı biber
 
3-4 diş sarımsak
 
 
Bir tencereye kuşbaşı doğranmış domates, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı koyunuz. Tuz ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tel süzgeçten başka bir kaba geçiriniz.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
Mehmet Öney 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Yenimahalle Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71821 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2012 
2,423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo domates
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı (iyi kalite)
 
1 adet soğan
 
1 adet sarımsak
 
1/2 bağ taze fesleğen (ek tarif için)
 
Dilediğiniz kadar tuz
 
Dilediğiniz kadar karabiber
 
1/2 bağ fesleğen (domates sosu için)
 
1-3 adet kereviz sapı (domates sosu için)
 
1 adet havuç
 
 
2 çorba kaşığı zeytinyağını tencerenize koyun. İçine bir soğan ve sarımsağı çok ince doğrayıp soteleyin. İçine iple sardığınız lezzet demetini koyun yani, 1 dal taze fesleğen, ayıklanmış bir adet havuç ve kereviz saplarından oluşan demet.Bu karışımın içine ikiye ya da dörde böldüğünüz domatesleri atın. Miktarı istediğiniz gibi ayarlayın. Bu tarif 1 kilo için. Orta ateşte bu karışımı 45 dakika kadar pişirin. İçinden lezzet demetini çıkarın. Blendırdan geçirip saklayın.
 
Şimdi sıra geldi bu sosla tat yaratmaya.
 
1. İçine sadece fesleğen ekleyerek, her tür öğünde kullanabilirsiniz.
 
2. Hazırladığınız domates sosunu buz kalıplarına koyarak buzluğa yerleştirebilir, makarna sosu, çorba ya da et sosu yaparken hemen çıkarıp kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
garagız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2012 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86361 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2013 
2,182 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet domates                
 
4 dal dereotu                       
 
2 dal taze kekik                   
 
2 dal fesleğen                     
 
4 diş sarımsak                     
 
1 çay bardağı tuz                           
 
1/2 çay bardağı karabiber             
 
1 fincan zeytinyağı            
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
                
 
Domatesler ikiye bölünüp, sarımsak dilimi, taze kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırıp fırında pişirin. Daha sonra kabukları soyulup tüm malzeme blenderde püre haline getirin. Ocakta biraz kaynatıp kıvamı ve lezzetini ayarlayıp hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97218 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2014 
3,455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
5 LİTRE İÇİN
 
Margarin 350g
 
Soğan (mire-poix doğranmış) 400 g
 
Havuç (mire-poix doğranmış) 400 g
 
Kereviz (mire-poix doğranmış) 200 g
 
Defne yaprağı 1 adet
 
Taze kekik 1 dal (1 tatlı kaşığı. kuru kekik)
 
Sarımsak 1 diş (dövülmüş) 
 
Un 400 g
 
Domates (concasse hazırlanmış) veya püre halinde 3000 g
 
Domates Salçası 300 g
 
Et suyu 5 litre
 
Seker 50 g
 
Tuz (yeterince)
 
Taze çekilmiş karabiber (yeterince)
 
 
1/2 LİTRE İÇİN
 
Margarin 30 g
 
Soğan (mire-poix doğranmış) 40 g
 
Havuç (mire-poix doğranmış) 40 g
 
Kereviz (mire-poix doğranmış) 25 g
 
Defne yaprağı ½ adet
 
Taze kekik1 dal veya 1 çay kaşığı
 
Sarımsak ½ diş (dövülmüş)
 
Un g 40 g (1 çorba kaşığı silme)
 
Domates (concasse hazırlanmış) Veya püre halinde 300 g
 
Domates Salçası 30 g
 
Et suyu 400 ml (2 su bardağı )
 
Seker 1 çay kaşığı
 
Tuz (yeterince)
 
Taze çekilmiş karabiber (yeterince)
 
 
1-Derin bir tavada margarini eritin. Soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik ve sarmısağı ekleyin, hafif kavrulmasını sağlayın.
 
2-Unu katıp, sarı meyane (sarı roux) kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın.
 
3-Domates concasseyi ekleyip karıştırın.
 
4-Et suyunu ayrı bir yerde kaynatın. Sıcak et suyunu karışıma bir spatülle sürekli karıştırarak yedirin. Topaklanmamasına dikkat ediniz.
 
5-Şekeri ekleyin. Tuz ve karabiberini kontrol ederek ekleyin.
 
6-Kısık ateşte 1 saat kadar dibinin tutmamsı için sürekli karıştırarak pişirin. Oluştukça kefini (köpüğünü) alın.
 
7-İnce bir süzgeçten geçirin ve süzün. Sosun kabuk bağlaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek soğutup soğuk odada (buzdolabında) saklayın.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
sarı fadime 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.05.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143116 
Gönderme Tarihi: 30.May.2019 
695 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilogram domates
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
5 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Öncelikle domateslerin kabuklarını soymakla işe başlayın. En pratik yolu domatesin dibine artı şeklinde bir çizik attıktan sonra kaynar suda 30 saniye bekletip ardından buzlu suya koymaktır. Domateslerin kabukları bıçakla çizdiğiniz bölgelerden soyulmaya başlayacaktır.
 
Domatesleri küp küp doğrayın eğer fazla sulu ise biraz suyunu ayırın. Tencerenin içine zeytinyağı, karabiber ve naneyi biraz kavurun. Daha sonra, küçük küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin. Son olarak domateslerle beraber bütün malzemeleri ekleyin ve 3-4 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın. Bu noktada tadına bakarak tuz miktarını artırabilirsiniz.
 
Kullanacağınız kavanozları daha önceden kaynar suda iyice kaynatın ve temizleyin. Biraz soğuduktan sonra sosunuzu kavanozların içine doldurun ve kapaklarını kapatın. Ters çevirip buzdolabında veya karanlık bir ortamda bekletin. Domates sosunuz hazır.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156898 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021 
307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. domates
 
1 kaşık karışık baharat
 
1 soğan ince doğranmış
 
250 ml. su
 
1 et tableti
 
Maydanoz
 
1 çay kaşığı mısır unu
 
 
Hepsini karıştırıp, 20-30 dakika kaynatılacak. Mısır ununu, su ile karıştırıp karışımın içine dökülür. 3 dakika tekrar kaynatılır. Blender'den geçirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 13.03.2023
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161242 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2021 
277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kilogram domates
 
1 dolu yemek kaşığı tuz
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Kavanozları dizeceğiniz alana, bir mutfak bezi serin ve üzerlerine örtmek için de başka bir mutfak bezi hazırlayın.
 
Domatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra, küp küp doğrayın.
 
Uygun büyüklükte bir tencereye alarak, kısığa yakın orta ateşte ocağa alın, bir süre sonra kaynamaya başlayacaktır.
 
Ocağa koyduktan yarım saat sonra, tuzunu ilave edin ve 1-2 kere karıştırın, kaynatmaya devam edin.
 
Ocağa koyduktan bir saat sonra da, sıvı yağı ekleyin ve pişirmeye devam edin.
 
Yarım saat daha bu şekilde kaynattıktan sonra altını kapatın. (Yani toplamda minimum, bir buçuk saat pişirmiş oluyoruz. Eğer daha koyu bir sos olmasını isterseniz, bir süre daha kaynatmaya devam edip, suyunu çektirebilirsiniz. )
 
Sosu sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatıp, hazırladığımız alana ters çevirip yerleştirin.
 
Tüm sosu bu şekilde kavanozlara doldurup, ters çevirdikten sonra üzerlerini de bir mutfak bezi ile örtüp sarın. Bu şekilde en az bir gün, soğuyup vakumlanana kadar bekletin.
 
Bu süre sonunda, kavanoz kapaklarının vakumlandığını, içeri doğru çökmüş olmasından anlayabilirsiniz.
 
Kapaklarda herhangi sızdırma ya da vakum sorunu ile karşılaşırsanız, o kavanozu açın, başka yeni bir kapak hazırlayın ve içindeki sosu tekrar kısa bir süre kaynatıp, yine aynı şekilde sıcaklığıyla kavanoza alın, ters çevirerek bekletin.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167235 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2022 
650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
10 kg domates
 
2 kg kırmızı kapri biber
 
3 baş sarımsak
 
Arzuya göre 1 demet nane
 
Arzuya göre 250 gr acı sivri biber
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı şeker
 
Damak tadına göre tuz
 
 
Biberleri yarıdan kesin çekirdek yataklarını çıkarıp iri doğrayalım (arzuya göre biberleri közleyip kabuklarını soyabilirsiniz ben soymuyorum) tencereye alalım. Üzerine iri doğranmış domatesleri soyulmuş sarımsakları istersek nane ve acı sivri biberleri ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Üzerine tuz, şeker, sıvı yağ ekleyip el blendırıyla pürüzsüz kıvama getirelim ve sıcak halde Kavanozlara dolduralım. (kapak seviyesinden bir parmak eksik kalacak şekilde) ilk kez kullanılacak kapakları 3 kez sola sonra sağa doğru çevirip sıkıca kapatarak vakumlayın. Kavanozları bir tencereye düz oturtun kapakların üzerine geçecek kadar su koyun ve 5 dakika kaynatın Böylece tam anlamıyla vakumlanmış olursunuz
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167423 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2022 
331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Domatesleri soyup rendeleyin veya mutfak robotundan geçirin.
 
Tereyağını bir tavada eritin.
 
Üzerine domates püresini ilave edin.
 
Ardından rendelenmiş sarımsakları ekleyip kısık ateşte pişirin.
 
Pişince kuru nane, karabiber ve tuzunu da ilave edin.
 
Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170979 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2023 
284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet büyük boy domates
 
4 adet süs biber
 
3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı toz biber
 
1 çay kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı sirke
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
 
Domatesleri sıcak su da bir gün önceden itibaren bekletin.
 
Kabuklar yumuşayınca soyup kök kısmını çıkarın.
 
Ardından dörde bölüp miksere atın.
 
Sarımsakları da soyup içine ilave edin.
 
Biber ve baharatları koyup mikserden geçirin.
 
Ardından bir tencereye hepsini dökün.
 
İçine yarım çay bardağı su, sirke ve zeytinyağını ilave edip pişirin.
 
30 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.
 
Soğuyan sosu cam bir kavanozun içine boşaltın.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172901 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2023 
301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilogram domates
 
2 diş sarımsak
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım çay bardağı sirke
 
2 yemek kaşığı şeker
 
Tuz
 
 
Domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
 
Daha sonra sarımsakların soyup doğrayın.
 
Sıvı yağı derin bir tencereye alın ve sarımsakları ilave edip kavurun.
 
Ardından domatesleri de ekleyin ve tencerenin kapağım kapalı halde ara ara karıştırarak pişirin.
 
Diğer taraftan da kavanozları güzelce temizleyin.
 
Domatesler eriyince dilerseniz blender'dan geçirebilirsiniz.
 
Püre haline gelen domatesleri koyu kıvama gelene kadar kaynatın.
 
Bu sırada tuz, şeker ve sirkeyi ilave edip 10 dakika daha ara ara karıştırarak kaynatmaya devam edin.
 
Daha sonra ocaktan alıp kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
 
Sosları doldurduğunuz kavanozu ters çevirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 hafta muhafaza edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Domates Sosu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173817 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2023 
251 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Domatesler zeytinyağıyla kavrulur.
 
İçerisine çok az şeker, tuz eklenir.
 
Dana etlerinin servisinde kullanılabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |