|
Domates Soslu Patlıcan |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177374
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup acılarının çıkması için tuzlu suda bekletin. Sonra patlıcanları küçük küpler halinde doğrayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üstünde bekletirseniz fazla yağı çekecektir. Biber, soğan ve sarımsağı, ince ince doğrayıp tavada kavurup bir kenarda bekletin. Sosunu hazırlamak için tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile beraber salçayı ve domatesleri ekleyip kavurun. Bir taşım kaynayınca, şeker ve tuzu ekleyin. Domatesler kavrulduktan sonra 1 çay bardağı su ekleyin. Sos suyunu çekince ayırdığınız biberli, soğanlı, sarımsaklı karışımı harmanlayıp patlıcanın üstüne dökün.
|
Domates Soslu Patlıcan |
|
fakir babası
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142997
Gönderme Tarihi: 25.May.2019
493 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patlıcan
3 adet biber
4-5 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanları doğrayarak yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Patlıcanları küp küp doğrayın. Pembeleşen soğanlara patlıcanları ekleyin. Biberleri doğrayın. Patlıcan ve soğanlarla biraz kavrulduktan sonra biberleri ekleyin. İyice pişene kadar bekleyin, arada karıştırın. Domatesleri doğrayın ve karışımın üzerine ekleyin. Sarımsakları 2-3 parçaya keserek ilave edin. Tuzunu da ekledikten sonra domatesler eriyene kadar arada karıştırarak pişirin.
|
Domates Soslu Patlıcan |
|
altın kepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc78837
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2012
1,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet domates
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sirke
Kızartmayı yağda değil de fırında yapmayı tercih edenler için güzel bir tariftir bu. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suyun içinde 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra süzüp iyice kurulayın. Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine zeytinyağını döküp elinizle harmanlayın. 200 derecedeki ısıtılmış fırında ara sıra karıştırarak kızartın. Bu arada domatesleri rendeleyip 4 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzerine sirke, rendelenmiş sarımsaklar, tuz ve karabiberi ekleyip sosu hazırlayın. Fırında kızarttığınız patlıcanların üzerine sosu döküp servis yapın.
|
Domates Soslu Patlıcan |
|
Yasemin Tarakçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2007
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76888
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2012
1,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 patlıcan
200 gram kıyma
3 domates
2 diş sarımsak
1 soğan
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
4 dal maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Patlıcanları uzun ve ince bir kesip suyun içinde bekletin. Sudan çıkartıp sıkın ve yağda kızartın. Diğer taraftan kıymayı soğanla 2 dakika kadar kavurup, üzerine kıyılmış maydanoz ve dolma fıstıklarını ekleyip iç harcını hazırlayın. Patlıcanları artı şeklinde yerleştirip, ortasına iç malzemeden bir kaşık kadar koyun ve kapatın. Tepsiye dizin. Domatesleri zeytinyağında 2 dakika pişirin. Şeker ve tuz ekleyerek patlıcanların üzerine dökün ve fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp ikram edin.
|
|