| 
 
| 
 
 
 | 
 
Domates Soslu Mantı | 
 
  | 
ana 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124491 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2017 
1,006 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
Hamur malzemesi:
 
500 gr un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar su
 
İç malzemesi :
 
250 gr.kıyma                                   
 
1 adet büyük soğan                          
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ                   
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber                     
 
 
Soğan doğrandıktan sonra sıvı yağ,kıyma ve diğer malzemelerle karıştırılarak bir iç hazırlanır. Ayrı bir kapta un, tuz ve su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur bir merdane yardımıyla orta kalınlıkta açılır. Bu hamurdan küçük kareler elde edilir.Hazırlanan iç malzeme eşit miktarda hamurların ortasına yerleştirilir ve istenildiği şekilde kapatılarak buharlı fırın tepsisine koyulur.Bu malzemenin üzerine 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı olarak domates suyu) ile hazırlanan su ilave edilir. Universal programda 100 derecede 15 dk.pişirilir.
 
 
Not: İç malzeme isteğe göre değişebilir. Örneğin, kıyma yerine patates kullanılabilinir.
  
 | 
 
Domates Soslu Mantı | 
 
  | 
bebeto 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2012 
Mesajlar: 83 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103466 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2014 
1,750 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1,5 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
100 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
Yeterince karabiber
 
2 adet domates
 
2 adet çarliston biber
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı et suyu
 
Yeterince yoğurt
 
Yeterince sarımsak
 
 
Una bir tutam tuz ekleyip bir kaseye koyun. Ortasına elinizle bir çukur açıp,içine yumurtayı kırın. Yarım su bardağı suyu karışıma ilave edin. Su, un ve yumurtayı karıştırarak bir hamur yapın. Hamuru 10 dakika yoğurun, 1 saat dinlendirin. Soğanı incecik kıyıp, kıyma, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Yoğurdu sarımsak ve tuzla tatlandırın. Sos için domatesleri rendeleyin.Çarliston biberleri uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ince kıyın. 1 çorba kaşığı margarini bir tavada eritin. Çarliston biberleri koyup yumuşayıncaya kadar yağda çevirin. Domates salçasını sıcak et suyunda eritip tavaya ilave edin.Tuz ve karabiberle tatlandırıp 5 dakika pişirin. Dinlenmiş hamuru 2 parçaya bölün ve her parçayı unlanmış tezgahta incecik açın. Açılmış hamuru 2,5 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin ve her karenin ortasına bir miktar iç yerleştirin. Hamuru 4 ucundan tutarak kapatın.Kalan hamurlarada aynı işlemi tekrarlayın. 1 çorba kaşığı margarini bir tavada eritin. Mantıları tek kat olacak şekilde koyup,altlarının iyice kızarmasını bekleyin. 2 su bardağı su ekleyip mantıları 10 dakika pişirin.
  
 | 
 
Domates Soslu Mantı | 
 
  | 
kumru 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27523 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2008 
3,900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 kase lor peyniri
 
Yarım demet maydanoz
 
4 adet yumurta
 
Yarım kase ufalanmış beyaz peynir
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
3-4 dal taze nane
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
6 adet domates
 
1 tutam toz şeker
 
2,5 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yapılışı:
 
Lor peyniri, kıyılmış maydanoz, nane, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı beyaz peynir, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın. Soğanı ince ince doğrayıp sarımsak, zeytinyağı ve 1,5 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin. Tuz ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. Orta ateşte koyu bir salça kıvamında pişirin. 1 tutam şeker ve kalan tereyağını ilave edip karıştırın. Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyerek ortasını havuz gibi açın. İçine kalan 3 adet yumurta, 1 çorba kaşığı su ve 1 tutam tuz ilave edip yoğurun. Merdaneyle incecik açıp hamur kesici ile küçük yuvarlaklar kesin. Herbirinin ortasını peynirli karışımla doldurup, yarım ay biçiminde kapatın ve kenarlarını bastırın. Hazırladığınız mantıları kaynamış tuzlu suda haşlayın. Delikli kepçe ile servis kasesine alıp domatesli sosla karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Domates Soslu Mantı Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |