|
Domates Konservesi |
|
xayale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2012
Mesajlar: 107 Şehir: Gence |
Kısa URL: https://ml.md/lc81527
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012
1,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ufak etsiz domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Domateslerin kabukları soyulur ve 5-6 parçaya kesilir. Tencereye yağ konur. Domatesler, tuz ve şeker eklenir. Domatesler dağılmaya başlayncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır. Sıcakken kavanoza dolurulur. Kapağı sıkıca kapatılır. Ters çevrilir. Soğuyana kadar bu vaziyette bekletilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.06.2022
|
Domates Konservesi |
|
Su Damlası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc132720
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2018
881 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 kilo pembe domates
Su
Domatesleri yıkayıp küp küp doğrayalım.
Daha sonra yarım kiloluk kavanozlara dolduralım üzerleri kapanacak kadar soğuk su koyalım ve kapağını sıkıca kapatalım.
Büyük bir tencereye su koyup kavanozları tencerenin içine dikkatli bir şekilde indirelim ve orta ateşte yaklaşık yarım saat kavanozları kaynatalım daha sonra soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kapakların tutup tutmadığını kontrol edelim ve karanlık bir ortamda muhafaza edelim.
|
Konserve Domates |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145476
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2019
787 defa indirildi / yazdırıldı
|
1-2 kilogram domates
Tuz
Domates konservesini çiğ ya da pişmiş halde saklayabilirsiniz.
Çiğ domates konservesi için domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın.
Etli kısımlarını küp küp doğrayın ya da robottan geçirin.
Kavanozlara doldurup yarım tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin.
Ağızlarını sıkıca kapattıktan sonra ters vaziyette tencereye yerleştirdiğiniz kavanozları aralarına bezler sıkıştırarak 15-20 dakika kadar kaynatın.
Domates konservesini pişirdikten sonra saklamak için aynı şekilde doğrayıp kaynatın.
Kaynamaya başladıkları noktada kavanozlara doldurun.
Yarım tatlı kaşığı tuzu da ilave ettikten sonra kapaklarını sıkıca kapatın ve kaynatma işlemini yapın.
|
Konserve Domates |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165880
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2022
165 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 kg. domates
1 kg. kırmızı kapya biber
Tuz
Ayçiçek yağı
Domatesleri ve kırmızı biberleri rondoda çekiyoruz. Bir tencereye döküyor, tuz ve ayçiçek yağı ekliyoruz. Malzemenin ölçüsü yarıya inene kadar kaynatıyoruz. Cam kavanozları da kaynatıyoruz. Sıcakken pişmiş domatesleri doldurup ağzını kapatıp kavanozları ters çeviriyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 23.08.2022
|
Domates Konservesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172822
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.turkiyegazetesi.com.tr
5 kg Domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Kabuğu güzelce soyulan 5 kg domatesi küp küp bir şekilde doğrayalım. Eğer domatesleri kolay bir şekilde soymak istiyorsanız tabanını artı şeklinde kesip ardından kaynayan bir suya bırakıp 45 saniye, 1 dakika kadar beklettikten sonra buzlu suya atıp yine 1 dakika bekletip çıkarabilirsiniz. Bu yöntemle birlikte domates kabuklarının çok kolay bir şekilde soyulduğunu göreceksiniz.
Doğramış olduğunuz domatesleri bir kabın içine alarak çok az da domateslerin suyunu sıkıp derin bir tencereye dökelim.
Tenceredeki domateslerin üstüne bir yemek kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıvı yağ ile bir yemek kaşığı toz şekeri ilave edip karıştıralım.
Sonrasında tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya dek yüksek ateş ile sonra ise kısık ateş ile ara ara karıştırıp 1 saat süresince pişmeye bırakalım. Buradaki püf noktası ise domateslerin suyunu süzmek gerekliliği. Çünkü domatesler pişerken sulanırlar ve pişme süreleri de uzar. Sıktığınız suyunu eğer isterseniz çorba şeklinde isterseniz içine tuz atıp domates suyu olarak da kullanabilirsiniz. Bununla beraber toz şeker konservemizin bozulmamasıyla daha uzun bir süre muhafaza edilmesine imkan verecektir. Miktarı az olduğundan tadını zaten hissetmeyeceksiniz ancak şeker domateslerin ekşiliğini almış olacak.
Domatesler yeteri kadar piştikten sonra ocağın altını kapatmadan kavanozlara iki parmak eksik kalacak şekilde koyalım. Bu aşamada kavanozlar sıcak olduğundan dikkatli olmakta yarar var.
Kavanozları hava almayacak şekilde ağzını sıkı bir şekilde kapatarak ters çevirip soğumaya bırakalım.
Not: Mevcut ölçülerle yaklaşık olarak yarım litreden dört kavanoz konserve doldurulabiliyor ancak tarifteki miktarları orantılı bir şekilde arttırırsanız elde ettiğiniz konserve sayısı da artacaktır.
|
Domates Konservesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc173998
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilogram domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Doğradığınız domatesleri derin tencereye alın.
Üzerine tuz ve yağı gezdirip karıtştırın.
Kaynamaya başlayınca ara ara karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra sıcakken kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın.
Konserveler soğuduktan sonra güneş görmeyen bir yerde saklayın.
|
Domates Konservesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174400
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2023
100 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kg taze domates
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3-6 tane yaklaşık bir litrelik cam kavanoz, metal kapaklı olanlardan. Kavanozun büyüklüğü önemli değil ama kapak plastik olmaz, mutlaka metal/teneke kapaklı olacak.
Domateslerin kabukları soyulur ve kuşbaşı doğranır. (Domatesleri ya elma soyar gibi soyarsınız veya alt kısmına X işaretinde sadece kabuğu kesilecek şekilde hafif kesersiniz, önce kaynar suya 45 saniye batırıp çıkarır sonra 45 saniye buzlu soğuk suya daldırırsınız, domatesin kabukları zar gibi kendiliğinden soyulduğunu görürsünüz. Bütün domatesleri soyulup küp küp doğrandıktan sonra, iki avcunuzun içinde hafif suyunu sıkarak derin bir tencereye alırsınız. Diğer malzemeleri de ekleyip, önce yüksek ateşte kaynatın, sonra altını kısıp ara ara karıştırarak bir saat kadar pişirin. (Suyunu süzmeden yapılırsa, pişme aşamasında çok sulanır ve pişmesi çok uzun sürer, sıkılan suyu isterseniz, başka şekilde değerlendirebilirsiniz, çorbada falan veya tuz atıp domates suyu olarak içilir).Bir saatin sonunda domatesleri hala kaynamaktayken, kavanozları oldukça sıcak suda durulanır, cam kavanoz olduğu için sıcağa dayanıklı olması lazım. Ve kaynayan domatesleri sıcak sıcak kavanozları iki parmak eksik kalacak şekilde doldurulur.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.11.2023
|
Domates Konservesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174653
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2023
110 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
5 kg taze domates
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3-6 tane yaklaşık bir litrelik cam kavanoz, metal kapaklı olanlardan. Kavanozun büyüklüğü önemli değil ama kapak plastik olmaz, mutlaka metal/teneke kapaklı olacak.
Domateslerin kabukları soyulur ve kuşbaşı doğranır. (Domatesleri ya elma soyar gibi soyarsınız veya alt kısmına X işaretinde sadece kabuğu kesilecek şekilde hafif kesersiniz, önce kaynar suya 45 saniye batırıp çıkarır sonra 45 saniye buzlu soğuk suya daldırırsınız, domatesin kabukları zar gibi kendiliğinden soyulduğunu görürsünüz. Bütün domatesleri soyulup küp küp doğrandıktan sonra, iki avcunuzun içinde hafif suyunu sıkarak derin bir tencereye alırsınız. Diğer malzemeleri de ekleyip, önce yüksek ateşte kaynatın, sonra altını kısıp ara ara karıştırarak bir saat kadar pişirin. (Suyunu süzmeden yapılırsa, pişme aşamasında çok sulanır ve pişmesi çok uzun sürer, sıkılan suyu isterseniz, başka şekilde değerlendirebilirsiniz, çorbada falan veya tuz atıp domates suyu olarak içilir).Bir saatin sonunda domatesleri hala kaynamaktayken, kavanozları oldukça sıcak suda durulanır, cam kavanoz olduğu için sıcağa dayanıklı olması lazım. Ve kaynayan domatesleri sıcak sıcak kavanozları iki parmak eksik kalacak şekilde doldurulur.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.11.2023
|
Domates Konservesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177247
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2024
68 defa indirildi / yazdırıldı
|
Domateslerinizi doğrayın, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip ocağın üzerinde pişmeye bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık bir buçuk saat karıştırarak pişirin.
Sıcakken kavanozlara doldurun ve daha önce kullanılmamış yeni kapaklarla kavanozların ağzını sıkıca kapatın.
Ters çevirerek 1 gün bekletin.
Güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz.
|
Domates Konservesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179027
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2024
93 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
İri doğranan domatesler kabukları soyulmadan bir tencereye koyulur. İçine hiçbir malzeme eklenmeyen domatesler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirilir. Suyunu çekip katılaşıncaya kadar kaynatılır. Tencere ocaktayken sıcak sıcak kavanozlara doldurulur. Hemen sıkıca kapatılıp ters çevrilerek soğuyana kadar bekletilir. Ardından konservelerin serin ve gölge bir yerde saklanması gerekir.
Not: Konservelerin sıcak haldeyken ters çevrilmesi kavanozların içinde hava kalmamasını sağlar çünkü kavanoz kapakları içe doğru çöker. Kavanozların bekletildiği alan bozulmaması için önemlidir. Serin bir yerde bekletilmemesi konserve ömrünü azaltabilir.
|
|