| 
 
| 
 
 
 | 
 
Domates Dolması (Karaman) | 
 
  | 
genç fidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2016 
Mesajlar: 33 Şehir: Üsküp | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116645 
Gönderme Tarihi: 05.May.2016 
1,407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
Domates (az kızarmış dom.) 2 adet
 
Margarin 3 çorba kaşığı
 
İçi için:
 
Yağsız kıyma 400 gr.
 
Margarin 2 çorba kaşığı
 
Baş soğan 2 adet
 
Pirinç 1 kahve fincanı
 
Domates 2 adet
 
Dereotu 1 demet
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Domateslerin üst taraflarından ince bir kapak kestikten sonra, domateslerin içlerini pek derin olmamak üzere bir kaşıkla oymak suretiyle çıkarılıp, yıkanır. Sonra margarin, ince kıyılmış soğan, pirinç, kıyma, rendelenmiş domates, ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber birbirine karıştırıp yoğrulur. İçleri boşaltılmış domateslerin içine doldurulur. Domates kapakları üzerine kapatılır. Uygun bir tencereye dizilir. Üzerlerine margarin tuz ve 2 bardak su ilave ederek yaklaşık bir saat kadar pişirilir. 
 
 
Not: Domates dolması piştikten sonra fırınlanırsa daha lezzetli olmaktadır.
 
 
 
  
 | 
 
Domates Dolması | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161608 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2021 
357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gram kıyma
 
12 adet orta boy domates
 
8 yemek kaşığı pirinç
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
6 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Öncelikle pirinci şişmesi için ılık tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin.
 
Bu arada domateslerin saplarını kapak gibi keserek çıkarın.
 
Her birinin çekirdek kısmını çay kaşığı ile oyup boşaltın.
 
Dolmanın içinden çıkan çekirdekli, sulu kısımları tencereye koyun.
 
Soğanları sıvı yağda pembeleştirin.
 
Kıymayı, pirinci, salçayı, karabiberi ve tuzu soğana karıştırın.
 
Hazırladığınız bu içi domateslere kaşıkla doldurup bir tencereye alın.
 
Yarısına gelecek kadar su koyun ve şekeri tuz gibi serpin.
 
5 dakika kaynatıp altını kısın, ardından 30 dakika kadar bu şekilde pişirin.
 
Tencereyi ateşten alıp sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Domates Dolması (Karaman) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
 | 
 
 
 
 |