|
Salçadan Domates Çorbası |
|
alemin kralı
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.03.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc149572
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2020
454 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı süt
Su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Tereyağı ve sıvı yağı tencerede kızdırın.
İçine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Unu da salçaya ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
Salçalı una 2 su bardağı soğuk su ilave edin ve unu iyice eritene kadar karıştırın.
4 su bardağı sıcak su, tuz ve baharatları da ilave edin ve karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirin.
Bu esnada sütü de ısıtın.
5 dakika kadar kaynattığınız çorbaya sütü ilave edin ve altını kapatın.
Biraz dinlendirdikten sonra servis için üzerine kaşar ya da kruton serpebilirsiniz.
|
Salçadan Domates Çorbası |
|
darbe
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2016
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118217
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2016
2,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pelin Yanık
4 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı margarin
Rendelenmiş kaşar
Tuz
Kekik
Yaş nane
Kırmızı pul biber
3 bardak suyu bir tencereye koyup biraz ısıtın. Bir bardak su ile çukur bir kasenin içinde unu eritin. Sonra unlu suya domates salçasını da katıp eritin. Bu karışımı ısınmakta olan suya ilave ederken devamlı karıştırın. Kaynamaya başlayınca margarin ve tuzu ilave edin. Kaynadıktan sonra ateşi kısarak 15 dakika pişirin.
|
Domates Salçasından Domates Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97172
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2014
3,124 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tereyağı ve un bir kaç dakika kavrulur. Sonra salça katılır, biraz daha kavrulur. Tuz ve su eklenir. Sürekli karıştırarak bir tık pişirilir.
|
DOMATES ÇORBASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80137
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
3,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
2 çorba kaşığı dolusu yağ
6 çorba kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı un
12 su bardağı et suyu (2,5 litre)
250 gram doğranmış sebze karışımı (havuç, patates, pırasanın beyazı)
1) Bir tencereye yağı koyup hafif kızdırınız. Sebzeleri ilâve edip, 2 dakika kavurup, unu ilâve ediniz.
2) 1 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra domates salçasını ilâve edip 1 dakika daha kavurunuz.
3) Sonra et suyunu ve tuzunu ilâve edip ağır ateşte kaynatarak 20 dakika pişirip süzdürünüz.
4) Sonra servis yapınız.
|
Domates Çorbası |
|
Mehmet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2007
Mesajlar: 58 Şehir: Karadeniz |
Kısa URL: https://ml.md/lc73901
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012
3,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kasigi domates salçası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4-5 su bardağı su (eğer varsa et ya da tavuk suyu daha lezzetli olur)
1 su bardağı süt
Unu yağda hafifce kavurun.Salçayı ilave edip biraz daha kavurun.1-2 bardak suyu yavas yavas karistirarak ekleyin.Sonra 1 bardak sütü ve koyuluğunu isteginize gore ayarlayacak kadar sicak suyu ilave edin. 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirip tuzunu ilave ettikten sonra ocaktan alin.Rendelenmiş kaşar peyniri eşliğinde servis yapabilirsiniz.
|
Domates Çorbası |
|
maystro
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73408
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2012
3,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 KAŞIK TEREYAĞ
2 KAŞIK KUTU DOMATES SALÇASI
3 KAŞIK UN
YETERİNCE SU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
İSTENİRSE YARIM FİNCAN TEL ŞEHRİYE
UNU TEREYAĞINDA KAVURUP SALÇAYI EKLEYİN, BİR SÜRE DAHA KAVURDUKTAN SONRA SOĞUK SU-TUZ KOYUP KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ŞEHRİYELERİ ATIN, ŞEHRİYELER YUMUŞAYINCA ÇORBA SERVİSE HAZIRDIR.
|
DOMATES ÇORBASI |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72799
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012
3,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
3 çorba kaşığı dolusu domates salçası
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı un
8 su bardağı et suyu
125 gram margarin
yeterince tuz
kaşar peyniri rendesi
kıtır ekmek
Kuru soğanları rendeleyip, margarinde eriyinceye kadar kavuralım.
İçine, domates salçasını ilave edip, birkaç dakika daha kavurduktan sonra, unu da katıp, 2 dakika daha kavuralım.
Yeterince tuzunu ve et suyunu ilave edip, hep birlikte karıştırarak pişirelim.
Çorba kıvama gelince, tel süzgeçten geçirip, süzelim. Bir taşım daha kaynattıktan sonra tuzunu kontrol edip, ocaktan indirelim.
Üzerine bir tutam kaşar peynir rendesi serperek veya çorbalık kıtır ekmek koyarak, sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Kremalı çorba yapmak isteyenler, çorbayı süzdükten sonra, 1/2 su bardağı Kadar kremayı çorbaya ilave edebilirler.
|
Domates Salçası Çorbası |
|
Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc67240
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
4,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı süt
4-5 su bardağı su
Tuz
Margarini bir tencereye aktarıp, eritin. Üzerine unu, ardından domates salçasını ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Sütü katıp, karıştırın. Hemen ardından unun topaklanmaması için, suyu yavaş yavaş ve karıştırarak katın. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başladığında, bir iki taşım daha pişirip, ocaktan alın. Servis tabaklarına aktarıp, üzerlerine krema dökerek ya da küçük küp doğranmış ve tereyağında kızartılmış bayat ekmek koyarak servis yapın.
|
Salçadan Domates Çorbası |
|
hayriye abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc60399
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2011
3,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Un ve yağ kavrulur. Salça eklenir, bir kaç tur çevrilir. Üzerine incecik akıtarak ve sürekli karıştırarak tavuk suyu katılır, tuz serpilir. Karıştırarak bir taşım kaynatılır.
|
DOMATES ÇORBASI |
|
O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26826
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
4,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kişilik Malzemeler
5 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir)
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tepeleme salça
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Yağı tencereye koy, hafif ateşte erit, unu ilave et, beş dakika kavur, salçayı ilave et, bir dakika daha kavur, beş bardak suyu yavaş yavaş çırpma teli ile karıştıra karıştıra ilave et, pütürlü olmaması için sonra hızlı karıştır. Bir taşım yüksek ateşte kaynat, sonra 10 dakika kısıkta pişir. Servis yaparken, kırmızı toz biber, karabiber ve kaşar rendesini ilave et.
|
DOMATES SALÇASI ÇORBASI |
|
irem72
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2008
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25346
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2008
4,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı süt
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Margarini bir tencerede eritin. Salçayı ilave ederek kısık ateşte karıştırarak 3 dakika sote edin. Unu eleyerek ilave edip 2 dakika daha kavurun. Soğuk olarak 2 bardak et suyunu ilave edin. Bu arada devamlı karıştırarak unun topaklanmasını önleyin. Kalan bir bardak et suyunu katıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra ılık sütü ilave edin. Hafif ateşte kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin. Servis kâsesine alıp üzerine ince rendelenmiş kaşar peynir serperek servis edin.
ML® Biber Salçası için tıklayın
|
Domates Çorbası |
|
nhlbay
Aşçı
Kayıt: 26.05.2007
Mesajlar: 14 Şehir: BURSA |
Kısa URL: https://ml.md/lc14882
Gönderme Tarihi: 26.May.2007
4,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kaşık tereyağ+2 kaşık sıvı yağ
4 kaşık tepeleme un
4 kaşık domates salçası
terbiyesi için
1 bardak süt
Yağları eritip,unu ilave ediyoruz ve kavuruyoruz.
Ilınmaya bırakıyoruz. Salca ve az su ilavesiyle açıyoruz. Ateşe koyup, suyunu ilave ederek, devamlı karıştırıyoruz. Pişince tuz ve sütü ilave ediyoruz. Servis ederken üzerine kaşar peyniri veya kızarmış ekmek koyabilirsiniz.
ML® Kolay Domates Çorbası (görsel)
|
DOMATES ÇORBASI (Salçadan) |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc3091
Gönderme Tarihi: 01.May.2006
5,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığıtereyağı
3 yemek kaşığısalça
1 subardağı su
tuz
karabiber
pul biber
rendelenmiş kaşar
Yağ eritilir, un kavrulur, salça eklenir, biraz daha kavrulur, süt ve su eklenir, iyice karıştırılır, topak topak olmaması için süzgeçten geçirebilirsiniz. Kaynayınca tuz ve diğer baharatlar eklenir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk daha kaynatılır. Servis yaparken, üzerine rendelenmiş kaşar serpilir.
|
|