| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dolgulu Köfte | 
 
  | 
Mubi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5029 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
3,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı bulgur
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
1 adet yumurta
 
100 gram kıyma
 
1 çorba kaşığı irmik
 
2 adet haşlanmış patates
 
Tuz
 
İçine:
 
100 gram kıyma
 
Domates sosu için:
 
2 adet domates
 
2 adet kesme şeker
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 diş sarımsak
 
1 defne yaprağı
 
 
Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın.
 
Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın.
 
Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın.
 
Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin.
 
Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın.
  
 | 
 
Dolgulu Köfte | 
 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157508 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2021 
519 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram köftelik kıyma
 
1 adet soğan
 
2 dilim bayat ekmek
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
Kimyon
 
İçi için:
 
1 adet patates
 
1 adet havuç
 
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
Yarım çay bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sunum İçin:
 
Haşlanmış sebze
 
 
Köfte için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkıldıktan sonra ufalanmış ekmek içi, karbonat, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için patates ve havucu yıkayıp ikiye bölün ve ayrı tencerelere alıp tuzlu suda haşlayın. Haşlanan patatesin kabuklarını soyun. Havucun da dış kısmındaki kabuğu alın. Daha sonra patates ve havucu rendenin kalın tarafı ile rendeleyin ve geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın. Kıymayı 8 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Bir parçasını buzdolabı poşetinin arasına koyun ve üzerine et döveceği veya elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. 1 yemek kaşığı patatesli malzemeden alıp yarısını kaplayacak şekilde üzerine koyun. Diğer yarısını üzerine kapatıp elinizle bastırarak poğaça yapar gibi hazırlayın. Kalan parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis tabağına alın. Üzeri için tereyağını eritip salçayı kavurun. Üzerine su, tuz ve karabiber ekleyip kaynatın. Sosu köftelerin üzerine dökün. İstediğiniz haşlanmış sebze çeşitleri ile birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dolgulu Köfte Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |