|
|
Doleme |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40559
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
2,532 defa indirildi / yazdırıldı
|
hakkarim.net
Malzeme
1 kg kabak
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Nane, kekik, kırmızı pulbiber
1 tutam tozşeker
Tuz
Köfte malzemesi:
500 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
Tuz, nane, kekik, karabiber
Yapılışı:
Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın.
Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin.
|
Doleme |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc40176
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2009
2,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
Kabak
Kıyma
Kırmızıbiber
Reyhan
Pul biber
HAZIRLANIŞI:
Bir tane büyük kabağı (kışlık veya bal kabağı) ufak kare şeklinde doğrayıp tencerede haşlayın. Yağsız kıymanın içine karabiber, pul biber, reyhan karıştırarak ceviz büyüklüğünde köfte yapın. Bu köfteleri de haşlanmakta olan kabaklara ilave edip, pişme kıvamına geldikten sonra servis tabağına alın. Üzerine yağda kızartılmış kırmızıbiber dökerek servis yapın.
|
|
Doleme Tarifleri Kürt Yemekleri
|
|