| 
 
| 
 
 
 | 
 
DOLDURULMUŞ DOLMA BİBERİ TURŞUSU | 
 
  | 
saydam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68327 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2011 
5,726 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
10 dolmalık yeşil biber (sapları ayıklanıp, çekirdekleri temizlenmiş)
 
500 gr beyaz lahana (ince kıyılmış)
 
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
 
1 baş sarımsak (dövülmüş)
 
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
 
5 salçalık kırmızı biber (sapları ayıklanıp, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde kesilmiş)
 
3 litre (15 su bardağı) su
 
500 gr (2+1/2 su bardağı) sirke
 
4 çorba kaşığı tuz
 
1/4 su bardağı rafine yağ
 
2 limonun suyu
 
250 gr kereviz sapı (yıkanmış)
 
 
Dolmalık biberleri yıkayıp, bir kevgire koyarak, fazla sularını süzdürünüz.
 
Bu arada büyük bir kasede kıyılmış lahana, maydanoz, sarımsak ve kırmızıbiberi iyice karıştırınız. Hazırladığınız bu harcı yıkanıp süzülmüş dolmalık biberlerin içine doldurup, dolmalık biberlerin ağzını salçalık kırmızı biber parçalarıyla kapatınız. Doldurulmuş dolmalık biberleri temiz bir kavanoza dizip, kavanozu bir kenara bırakınız.
 
Büyük bir tencereye su, sirke, tuz ve rafine yağı koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz. Karışımı, arasıra karıştırarak bir taşım kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakınız.
 
Biberlerin üstüne limon suyunu döküp, kereviz saplarını döşeyiniz.
 
Soğuyan sirkeli suyu kavanoza boşaltıp, ağırlık yerleştirerek kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Kavanozu serin ve nemsiz bir yerde bir ay, biberler hafifçe sararana kadar, beklettikten sonra, turşunuzu servis ediniz.
  
 | 
 
İÇİ DOLU BİBER TURŞUSU | 
 
  | 
mobil 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 18.11.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43791 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2009 
4,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 Kg. dolmalık biber
 
1 Küçük lahana
 
1 Bağ yaprak kereviz
 
1 Baş sarımsak
 
6 Adet kırmızı dolmalık biber
 
1 Litre sirke
 
2 Tatlı kaşığı tuz
 
 
YAPILIŞI
 
1 Dolmalık biberlerin üstünü keserek içlerini temizleyiniz ve iyice yıkayınız.
 
2 Lahanaların damarsız yapraklarını, sarımsak, kereviz ve kırmızı biberleri iyice yıkadıktan sonra çok ince kıyınız.
 
3 Böylece meydana gelen içi, biberlere basa, basa doldurunuz.
 
4 Biberleri bir kavanoza doldurunuz, (içleri doldurulmuş dolmalık biberleri)
 
5 Üzerlerine tuzlu sirke dökünüz.
 
6 Biberlerin rengi sararıncaya kadar bekletiniz.
 
7 Arzu ettiğiniz zaman yiyiniz.
  
 | 
 
Doldurulmuş Biber Turşusu | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7575 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006 
3,175 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 kilogram küçük dolmalık biber,
 
1 küçük lahana,
 
5 adet salçalık kırmızıbiber,
 
1 baş sarımsak,
 
1 demet maydanoz,
 
10 dal kereviz,
 
2 bardak sirke
 
yeteri kadar tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Dolmalık biberler yıkanıp sapları ve tohumları çıkarılır. Lahana, salçalık kırmızıbiber, sarımsak, maydanoz ve kereviz ince ince kıyılıp karıştırılır. Hazırlanan karışım biberlerin içine sıkıca doldurulur ve uygun bir kavanoza yerleştirilir. Bir çorba kaşığı tuz ve 4,5 bardak su ile tuzlu su hazırlanır. İçine sirke karıştırılıp kavanoza boşaltılır. Kavanozun ağzına temiz bir ağırlık konarak sıkıca kapatılır. Serin ve güneş görmeyen bir yerde saklanır.
  
 | 
 
DOLDURULMUŞ BİBER TURŞUSU | 
 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1942 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,044 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1.5  kg dolmalık biber 
 
4-5 adet salçalık kırmızı biber 
 
1 diş  sarımsak, 
 
1 demet maydanoz 
 
11-12  dal kereviz
 
1 adet  küçük lahana
 
2 bardak sirke
 
tuz 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Biberleri yıkayıp saplarını ve tohumlarını ayırın. Lahana, salçalık biber, sarımsak, maydanoz ve kerevizi ince ince kıyıp kanştırın, biberlere sıkıca doldurulup kavanoza yerleştirin. Dörtbuçuk su  bardağı suya bir çorba kaşığı tuz koyup, tuzlu su hazırlayın. Buna sirke karıştırıp  kavanoza boşaltın. Üzerine uygun  bir ağırlık konup kapağını örtün. Bozulmaması ve diri kalabilmesi için soğuk yerde saklayın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
DOLDURULMUŞ BİBER TURŞUSU Tarifleri Turşular Konserveler
 | 
 
 
 
 |