| 
 | 
| Doldurma Mantı (Bayburt) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154248 Gönderme Tarihi: 19.Kas.2020
 368 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Yumurta
 Su
 Tuz
 Un
 Harcı için:
 Kıyma
 Kuru soğan
 Salça
 Darhun
 Tuz
 Servis için:
 Salça
 Yoğurt
 Sarımsak
 
 Yumurta, tuz, su karıştırılır. Alabildiğince un katılarak yoğurulur. On dakika dinlenmeye bırakılır. Bir tabağa soğanlar küçük küçük doğranır, kıyma, salça, tuz, baharat ilave edilerek karıştırılır. Dinlenen hamur daire biçiminde açılır, eşit aralıklarla küçük kareler kesilir. Hazırlanan harçla kareler doldurulur. İki ucu karşılıklı olacak biçimde birleştirilir. Bir tencerede bir litre su kaynatılır, içine bir çay kaşığı tuz eklenir. Yapılan mantılar diri kalacak şekilde suda haşlanır. İster suyu ile ister suyu süzülerek servis edilir. Üzerine tereyağlı sos hazırlanır ve sarımsaklı yoğurt yaparak servis edilir.
 
 
 | 
| DOLDURMA MANTI (Bayburt) | 
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40002 Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2009
 4,023 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 2 yumurta
 1 su bardağı su
 250 gram kıyma
 1 adet soğan
 2 diş sarımsak
 2 adet rendelenmiş domates
 1 yemek kaşığı salça
 1 çay bardağı tereyağı
 1 kase yoğurt
 alabildiği kadar un
 dargun
 tuz,karabiber
 
 YAPILIŞI
 Hamur için 1 bardak su 2 adet yumurta ve tuzu karıştırın. Karışıma un ilave edin ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ikiye ayırın. Top haline getirin ve 15 dakika kadar bekletin. Beklettiğiniz hamurları yufka açın. Açtığınız hamurları küçük karelere kesin. Mantı içi için kıymaya rendelenmiş soğanı dargın,biber ve tuzla yoğurun. Her bir karenin içine hazırladığınız kıyma harcını yerleştirip hamurlarınızı bohça şeklinde kapatın. Tek tek tepsiye dizin. Mantı suyu için rendelenmiş domates ve salçayı yağda kızdırın. Karışıma 4 su bardağı suyu ilave edip kaynamasını bekleyin. Hazırlamış olduğunuz karışıma tuz ilave edin ve mantıları ekleyin.15 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Arzu edilirse yoğurtlu sarımsak dökerek servis yapılabilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |