|
Dolaz |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114236
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2016
2,736 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yeteri Kadar Un
1,5 bardak süt
4-5 adet yumurta
250 gr Taze Kaymak
2 çorba Kaşığ margarin
1 su bardağı şeker
Kaymak süt ve yumurta karıştırılarak çırpılır. Tavaya margarin koyup ateşe konur. Yağa hazırlanan karışım dökülür ve un ilavesi ile dağılana kavurulur. Üzerine pekmez dökülerek, şeker atılarak veya sade olarak yenebilir.

|
Dolaz |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1739 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145829
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2019
1,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 fiske tuz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
Geniş bir tencereye sıvı yağ konulur, orta ateşte yanan ocağın üzerine konulur.
Diğer bir kapta süt, yumurta, tuz, un iyice karıştırılıp kızgın yağın içine dökülür.
Rengi iyice sararana kadar kavrulur.
İçine şeker katılarak karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.
Ilık olarak servis edilir.

|
|