|
Dolaz (Nevşehir) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38690
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2009
5,966 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevşehir Valiliği
Yumurta, süt veya su ile un karıştırılır. Daha önceden kızdırılmış olan yağ karışımın üzerine dökülür, iyice kavrulur. Lengere denen kalaylanmış yayvan bakır tabağa yerleştirilip üzerine şeker kestirmesi veya bal dökülür.
ML® Nevşehir Mantısı için tıklayın
|
Dolaz (Nevşehir) |
 |
küçük kız
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.05.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc116716
Gönderme Tarihi: 08.May.2016
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Bir tatlı çeşididir. Yumurta, un, su bulamaç haline getirilir. Isıtılmış olan yağ içine karıştırılarak pembeleşene kedar pişirilir. Sonra leğene alınıp, üzerine pekmez dökülerek yenilir.

|
Dolaz (Nevşehir) |
 |
kefalet
Yeni Üye

Kayıt: 30.07.2020
Mesajlar: 3 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155812
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2021
871 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Bal
Yumurta, kabartma tozu ve sütü bir kasede karıştırıp kenara alın.
Sıvı yağı ve unu bir tavaya alın.
Tavayı ocağa alıp unu rengi dönene kadar kavurun.
Ardından hazırladığınız sütlü karışımı una ekleyin ve bastıra bastıra karıştırın.
İyice homojenleştikten sonra ocaktan alın ve servis tabağına aktarın.
Ortasını çukur yapıp balı buraya doldurun ve servis edin.

|
Dolaz (Nevşehir) |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157605
Gönderme Tarihi: 04.May.2021
341 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 yemek kaşığı un
1 su bardağı ayçiçeği yağı
10 yemek kaşığı toz şeker
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Sos için yumurta, kabartma tozu ve sütü karıştırın.
Ayçiçeği yağını tencereye alın. Unu ekleyip kavurmaya başlayın. Kahverengi olmaya başladığında hazırladığınız sosu ekleyin. Ezer gibi karıştırarak pişirin. Dolazı bir servis tabağına alın. Üzerine şeker serpip servis yapın.
|
|