|
|
Dolama Baklava |
|
erzak
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41911
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2009
4,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
250 GRAM CEVİZİÇİ
1 ADET YUMURTA
1 KAHVE FİNCANI SİRKE
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
ALDIĞI KADAR UN
1 PAKET MISIR NİŞASTASI
5 SU BARDAĞI TOZŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
1/4 LİMONUN SUYU
1 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI
Yumurtayı, sirkeyi, suyu, sıvı yağı bir kaba alıp, karıştıralım. Alabildiğince unu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar koparıp, beze yapalım. Nişasta serpilmiş bir zeminde , bezelere de nişasta serperek baklava yufkası inceliğinde açalım. Açılan yufkaları yarıdan keselim. Üzerine ceviz serpelim. Her parçayı akordiyon gibi büzdürelim. Sonra kendi etrafında döndürerek yuvarlayalım. Elde ettiğimiz iki ayrı yuvarlağı da ters çevirerek, yağlanmış tepsiye dizelim. Hamurun geri kalanını da bu şekilde hazırlayalım. Eritip kızdırdığımız yağı hemen yuvarlak yufkaların üzerine gezdirelim. Fırında arkalı önlü kızarana dek pişirelim. Şerbeti hazırlayalım ve ılıtalım. Pişen tatlıları fırından alıp, iyice soğutalım. Ilık şerbeti üzerlerine gezdirelim. Şerbeti emene dek bekletelim. Daha sonra servis tabağına alalım.
|
Dolama Baklavası |
|
Mutfak Gülü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc55548
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2010
3,396 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un
250 gr. nişasta (açmak için)
200 gr. ceviz veya fındık (iri dövülmüş)
1,5 paket margarin veya tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Sonra bezeleri nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, mümkün olduğunca ince yufkalar açalım. Açtığımız her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dk. bekletip hafifçe kurumasını sağlayalım. Açtığımız bir yufkanın üzerine iri dövülmüş ceviz serperek yufkayı yarıdan keselim. Yarım yufkalardan birini yan kenarlarından içe doğru akordiyon gibi büzelim. Daha sonra yufkayı bir ucu sabit kalacak şekilde ken etrafında döndürelim. Yufkanın diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayalım. Bütün bezeleri ay şekilde hazırlayıp hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana ve aralıksız şekilde dizelim. Yağı eritip 1 dakika kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı 170° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, lime suyunu birlikte 10 dk. kaynatıp ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine ılık şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım. Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın tortusunu dökmeyin.
|
|
Dolama Baklava Tarifleri Revani Tarifleri
|
|