| 
 
| 
 
 
 | 
 
Doktor Böreği | 
 
  | 
kara baba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139158 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2018 
5,521 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
5 adet yufka
 
3 adet kabak
 
3 adet patates (haşlanmış)
 
3 adet pumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
100 gram beyaz pepnir
 
1 demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım fincan sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayarak, kabaklan ise kabuklanın soyarak dendeleyelim. İnce ince kıyılmış dereotu ve maydanozu, çırpılmış yumurtalan da ekleyelim. Yoğurdu, ezilmiş peyniri, sıvı yağı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave
 
ederek karıştıralım. Bir yufkayı serelim. Üzerine fırça ile ince bir kat sıvı yağı sürelim. İkinci yufkayı da serelim. Üzerine hazırladığımız harcı gezdirelim.
 
Tekrar iki yufka serelim ve tekrar harçtan yayalım. Son yufkayı serip kalan harcı üzerine yayalım. Yufkaların bir ucundan tutup rulo yaparak saralım.
 
Ruloyu bir parmak aralıklarla keserek hafifçe yağlanmış ftnn tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı finnda pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
 
Doktor Bey Böreği | 
 
  | 
kumru 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27522 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2008 
3,409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
500 gr. kıyma
 
Yarım su bardağı su
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 şişe soda
 
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
 
6 su bardağı un
 
2 kilo patlıcan
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
Yarım su bardağı susam
 
Tuz
 
Karabiber
 
Dilerseniz çörekotu
 
 
Yapılışı:
 
Kıymayı yarım su bardağı suyla pişirip, suyunu süzün. Geniş bir kapta zeytinyağı, yoğurt, soda, kıymayı haşladığınız su ve kaşar peyniri rendesini karıştırın. Elinizle yoğurarak hamur kıvamına getirin ve 1 saat dinlendirin. Patlıcanları közleyin. Soyun ve ezerek püre haline getirin. Kıymayla karıştırıp, tuz ve karabiber ilave edin. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açın. Ortasına hazırladığınız harçtan koyup, kenarlarını kapatın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve dilerseniz çörekotu serpin. 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Doktor Bey Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |