Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşı etler kavurulur. Kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış kuru soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devam edilir. Bu karışımın içine salça koyup karıştırılır ve 4 su bardağı su koyup kaynamaya bırakılır. Yemek kaynamaya başlandığında akşamdan ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ve nohut pişene kadar kaynatılır. Yemek piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar, kabukları soyulmuş doğranmış domatesler, yeşil biberler ve istenilen büyüklükte doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Malzemelerin hepsi pişinceye kadar kaynatılır ve pişmeye yakın 1 adet limonun suyu sıkılır.
Diğer tarafta bir tavada kızdırılmış yağın üzerine kuru nane konur. Bu yağ sıcak sıcak yemeğin üzerinde gezdirilir. Yemek servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc147298
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2019
697 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr parça et
1 baş sarımsak
1 büyük soğan
1 kg patlıcan
500 gr domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
2 sivri biber
2 salçalık kırmızıbiber
1 kase nohut
2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Geceden ıslattığınız nohudu, domates ve biber salçasını, eti, doğranmış soğanı 2 bardak suyla pişirin. Pişmiş etin üzerine iri parçalar şeklinde doğranmış patlıcan, domates, halka doğranmış sarımsak ve doğranmış biberleri ekleyin. Karışıma limon suyu ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir tavada yağı ısıtın nane ve pul biber katarak yağı hafifçe kızdırın. Pişen yemeğin üzerine kızgın yağı ilave ederek sıcak servis yapın.
Not: Bulgur pilavı ve taze yeşilbiber ile karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilir.