Hamuru için:
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 adet yumurta akı
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 - 3 su bardağı un
Sosu için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kaymak
2 yemek kaşığı süt
Unun içerisine kuru mayayı ekleyip karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.
Açtığınız havuza su, süt, yumurta akı,şeker ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar kalan unu azar azar ilave edin.
Yoğurma işlemi bitince üzerini örterek 1 saat mayalanmya bırakın.
Mayalanan hamurun gazını alarak eşit büyüklükte parçalara bölüp aralıklı biçimde fırın tepsimize dizin.
Bu şekildede 30 dakika mayalandırın.
Sosu için tüm malzemeyi bir kabın içerine alın.
Homojen olana dek çırpın.
Sosun tümünü mayalanan hamurumuzun üzerine dökün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıp renk alana kadar pişirin.
2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir çimdik tuz
Yarım paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Hamur iki katı olacak kadar mayalanmaya bırakılır. Hamuru iki veya üçe ayırın.Rulo yapın ve bıçakla eşit büyüklükler de kesin.Elinizin üç parmağıyla üzerine bastırın. Basılan yerlere peynir koyun. Küçük bezeler yaptım. Her bezenin içine beyaz peynir karışımından koyun. Tepsiye aralıklı olarak dizin.
Sosu için; 2 su bardağı kova yoğurdu 1 su bardağı sıvıyağ 200-250 gr. kaymak 3 yumurta ve biraz tuz karışımını bezeler tepside biraz daha mayalandıktan sonra dökün. Üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarın ve ılık olarak yiyin.