İlk olarak tavukgöğsünü kuşbaşı doğrayın ve yarım çay bardağı su ile kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Suyunu çeken tavukların üstüne ince ince kesilmiş soğanları atın ve zeytinyağı ekleyin. 2 dakika daha bu şekilde pişirin.
Sonra, patlıcan ve kabakları küp küp doğrayın. Sivri biberleri de üzerine atarak karıştırın.
Tüm sebzeleri tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın. Domatesleri de küp küp doğrayın.
Ayıklanmış sarımsağı ve sıcak suyu da ekleyin. Maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc92166
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2013
1,625 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram tavuk göğüs eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 kırmızıbiber
2 sarı biber
3 dolmalık yeşilbiber
4 dal taze soğan
4 diş sarımsak
İri doğranmış tavuk etini biraz yağda çevirin. Yalnız burada tavuk etleri haşlanmış gibi beyaz kalacak, renk alana kadar kavrulmayacak. Renkli biberleri ve soğanı irice doğrayın. Tavada karıştırarak zeytinyağıyla 10 dakika kadar pişirin, ezilmiş sarımsakları ekleyin. Tavuklara sebzeleri karıştırıp birlikte biraz pişirin. Tavuk etini isterseniz önce haşlayıp, sonra biberlere ekleyebilirsiniz. Ocaktan alıp soğumadan servis yapın.