Kısa URL: https://ml.md/lc47568
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2010
5,948 defa indirildi / yazdırıldı
(Manav Kültürü)
https://www.sakarya54.net
Un 1 Küçük Kase
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Su + 6 Su Bardağı
Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı
Soğan 1 Adet Orta Boy
Kırmızı Biber 2 Tatlı Kaşığı
1 Küçük kase un, 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile hazırlanan mayasız bir hamurdan olur. Kıvamı biraz katı tutulur. Ancak bu çorbayı yapmak için özel bir hamur hazırlanmaz. Evlerde düdük makarna yapıldığı zaman makarna olarak sarılamayan hamurlar değerlendirilme amacıyla yapılan bir çorbadır. Kalan hamurlar kopartılarak unlu bir tepsinin içine atılarak bekletilir.
Öncelikle tencerede 6 bardak su kaynatılır. Parçalar karıştırılarak suyun içine atılır. Bu sırada 1 tatlı kaşığı tuz atılarak kaynamaya bırakılır. Diğer taraftan bir tavanın içine 2 kaşık sıvı yağ konur. İçine 1 orta boy ince doğranmış soğanlar atılır. Hafif pembeleşene kadar kavrulur. İçine 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber konarak kızdırılır. Hazırlanan sos kaynamakta olan çorbanın içine dökülür. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan indirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc172494
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2023
288 defa indirildi / yazdırıldı
1 kase buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
1 su bardağı kuru fasulye
Bir kapta yarım su bardağı su, un ve tuzu katı bir hamur olacak şekilde iyice yoğurun. Hamur orta incelikte açılır, küçük küçük kopartılıp unlu tepsiye atılır. Tencereye 6 su bardağı su ve tuz atılarak kaynatılır, su kaynayınca içine hamurlar atılır ve pişirilir. Ayrı bir tencerede soğanlar kavurulur. Soğanları kavurduktan sonra içine haşlanmış fasulye ilave edilir ve üzerine kırmızı toz biber, nane katılıp biraz daha kavurmaya devam edilir. Daha sonra çorbaya eklenip ocaktan alınır. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc161518
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 su bardağı fasulye
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
Un ve tuz bir kaba alınır. İçerisine su eklenerek katı bir hamur yoğurulur.
Elde edilen hamurdan fasulye büyüklüğünde parçalar elde edilerek tuzlu su da haşlanır.
Soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağ eklenen bir tencerede kavrulur.
Kavrulan soğanlara fasulye ilave edilir. Su eklenerek pişmeye bırakılır.
Fasulyeler pişmeye yakın içerisine hamur ilave edilir.
Yağ kızdırılır içerisine baharatlar eklenerek çorba üzerine dökülerek servis edilir.