Kısa URL: https://ml.md/lc16239
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
2,064 defa indirildi / yazdırıldı
8 Dilim sığır eti
6 Yumurta
2 Çorba kaşığı sadeyağ
Yeteri kadar tuz, biber.
1 Çay bardağı kaşar peynir rendesi
Haşlanmış sığır dilini dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine veya ateşe dayanıklı bir cam kaba dizin. Kaşar rendesini yumurta, tuz ve karabiberle çırpıp en üste yayın ve fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc58480
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010
2,804 defa indirildi / yazdırıldı
5 yumurta
150 gram füme dana dili
1 kaşık tereyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Füme dilleri küçük küçük doğrayınız. 5 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız. Kıyılmış maydanoz, doğranmış füme dil, tuz, karabiber, atınız. Çatalla iyice çırpınız. Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz. Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz. Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz. Tavanın her tarafına yayınız. Orta yumuşaklıkta pişince tavada 3'e katlayıp servis tabağına ters çeviriniz.