| 
 
 
 | 
Dilli Kanepe | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9039 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006 
4,949 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
10 dilim francala ekmeği 
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
20 adet yeşil zeytin
 
10 dilim füme dil
 
2 adet kornişon
 
60 gr tereyağ
 
 
Yapılışı:
 
Tereyağını ezip macun kıvamına getirin, hardalı da ilave edip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin sert kenarlarını kesip çıkarın ve dört eşit parçaya bölün, karşımı üzerlerine sürün. Füme dili ekmek dilimlerinin büyüklüklerine uygun olacak şekilde kesin ve her bir dilimin üzerine yerleştirin. Zeytinleri keskin bir bıçak yardımıyla halka halka doğrayın ve zeytin halkalarını kanapelerin üzerine dizin. Kornişonları ise boylamasına ince ince kesin, zeytin halkaların arasına yerleştirip, servis yapın.
  
 | 
DİLLİ KANAPE | 
  | 
ÜLKÜ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10940 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007 
2,522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
12 tane küçük francala dilimi 
 
12 parçaya kesilmiş füme dil 
 
3 çay kaşığı tereyağı
 
1  tatlı kaşığı  hardal
 
2  tane hıyar turşusu 
 
18 tane yeşil zeytin
 
 
Yapılışı:
 
Francala dilimlerinin kabuklarını çıkartın. İstediğiniz şekilde kesin. Yağı ezerek macun kıvamına getirin. İçine hardalı katıp karıştırarak halledin. Bunu ekmek dilimlerine sürün. Üstlerine dil dilimlerini yerleştirin. Hıyar turşularını kibrit çöpü gibi, zeytinleri de halka halka doğrayın. Dillerin üstüne koyup servis yapın.
  
 | 
DİLLİ KANAPE | 
  | 
fidan abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37761 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2009 
2,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 Dilim yağsız dil
 
7 Adet tost ekmeği
 
3 Çorba kaşığı mayonez
 
7 Adet kornişon (Küçük hıyar turşusu)
 
 
Dikdörtgen biçiminde ince kesilmiş ekmek dilimleri üzerine mayonez sürünüz. Biçimli olarak kesilmiş dili üzerine koyunuz. 2 mm. inceliğinde yelpaze biçimi kesilmiş kornişonu dilim üzerine oturtunuz. Kare, yuvarlak, dikdörtgen olarak hazırlanan kanapeleri servis tabağına yerleştiriniz.
  
 | 
Dilli Kanepe | 
  | 
saydam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68329 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2011 
2,220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim ekmek
 
15-20 yeşil zeytin
 
8 dilim dil
 
4 kornişon
 
2 tatlı kaşığı hardal
 
 
Tereyağını ezip macun kıvamına getirin, hardalı da ilave edip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin sert kenarlarını kesip çıkarın ve dört eşit parçaya bölün, karşımı üzerlerine sürün. Füme dili ekmek dilimlerinin büyüklüklerine uygun olacak şekilde kesin ve her bir dilimin üzerine yerleştirin. Zeytinleri keskin bir bıçak yardımıyla halka halka doğrayın ve zeytin halkalarını kanapelerin üzerine dizin. Kornişonları ise boylamasına ince ince kesin, zeytin halkaların arasına yerleştirip, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |