Kısa URL: https://ml.md/lc20910
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2008
2,174 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
3 yufka
500 gram patates
2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
1 demet maydanoz
Tuz
Kırmız ıbiber.
Sütü kaynatın. Patatesi soyup rendeleyin ve süte karıştırın. Tereyağını katıp koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kıyılmış maydanozu, peyniri ve kırmızıbiberi patateslere ekleyin. Harç ılıyınca üç eşit parçaya bölün. Sırayla yufka ve harç olmak üzere dizin. En üste harç yayın ve rulo yapın. 12 saat buzdolabında bekletin.
Dilimler halinde kesip yumurta sarısı sürüp 230 derece fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc101085
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2014
1,612 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 demetmaydanoz
150 grambeyaz peynir
1 adet haşlanmış patates
2 yumurta
Tereyağını eritip 2 yufkasının aralarına az miktarda sürün. Tavaya rendelenmiş soğanı ve patatesi ekleyip 3 dakika daha kavurup ocaktan alın. İçine maydanozu ince kıyıp rendelenmiş peynirle karıştırın. İçine de yumurtayı kırıp iç harcını hazırlayın. Yağlanmış yufkasının üzerine az miktarda yerleştirip ince rulo şeklinde sarıp hazırlayın. Buzdolabında 2 saat bekletin ve ister fırında isterseniz de yağsız tavada iki yüzünü de 5 dakika pişirin. Servis tabaklarına dizin.
Kısa URL: https://ml.md/lc105005
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2015
1,409 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
1 demet taze soğan
200 gram lor peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Susam
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. İçine haşlanmış patatesi de ekleyip ezin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İç malzemeyi her yerine gezdirip yufkayı sıkıca rulo yapın. Bu şekilde sarılan börekleri dilim dilim yuvarlak kesip fırın tepsisine dizin. Tüm tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin. Yağ oranı çok az olduğu için diyet yapanlar için uygun bir börektir.
Kısa URL: https://ml.md/lc110685
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015
1,185 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
1 demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 adet taze soğan
300 gram lor peyniri
Sosu için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yumurta
Öncelikle yeşillikleri iyice kıyın. Bir kabın içinde peynirlerle birlikte karıştırıp içi hazırlayın. Sosu için de gerekenleri bir kabın içinde çırpın. Bu sosu bir yufkanın üzerine biraz sürüp peynirli karışımı serpin. Tekrar yufka, tekrar peynir ve yufka şeklinde hazırlayıp rulo şeklinde sarın ve dilimleyip tepsiye dizin. 200 derecede 35 dakika kadar pişmeye bırakın.