| 
 
 
 | 
Dana Dili | 
  | 
tuzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136121 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018 
5,331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet dana dili
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
Karabiber
 
İsteğe göre kimyon ve tuz
 
2 su bardağı dil suyu
 
Bir tutam maydanoz
 
 
Dilin alt kısmında bulunan yağları bıçak ile alın, düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Sonra dış kabuğunu temizleyin, ince ince dilimleyin.
 
Yapışmayan bir tavaya yağı koyun, yağ ısındıktan sonra, dilleri arkalı önlü kızartın. Üzerine 2 su bardağı kadar haşlanan dil suyundan ekleyin. Kimyon, karabiber ve tuz ekleyerek biraz daha pişirin.
 
Servis öncesi üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
 
Haşlanmış patates veya patates püresi ile servis yapabilirsiniz.
 
 
Not: Dil yemeğinin içine, veya yanına sotelenmiş kültür Mantarı ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Dil | 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12840 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2007 
2,122 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 bütün dil
 
2 adet soğan
 
Az kara biber
 
Tuz
 
1 adet havuç
 
2 litre su
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Dil bütün olarak yıkanır. Derince bir tencereye konur, üzerine su ilave edilir. Ayıklanmış soğan bütün olarak, temizlenip yıkanmış havuç dörde bölünmüş olarak tencereye atılır ve iki saate yakın süre dil iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Dilin pişip pişmediği ince uçlu bir bıçak yardımıyla kontrol edilir. Piştiğine emin olunduktan sonra dil tencereden çıkarılır. Ilık iken dışındaki kalın derisi soyularak atılır (Bu işlem ılıkken yapılmalıdır soğuyunca deri soyulmaz). Daha sonra dil soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra bir parmak kalınlığında kesilir ve servis tabağına dilimler halinde yerleştirilir. Üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpilir.
 
 
Not: Dilin sosu kullanılmak istenirse tencerenin dibinde kalan malzeme bir blendırda çekilir ve servis tabağında dillerin üzerine dökülebilir.
 
 
ML® Salçalı Dil (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |