| 
 
 
 | 
Dil Panesi | 
  | 
yasemin1963 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.05.2009 
Mesajlar: 16 Şehir: Germany | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37040 
Gönderme Tarihi: 31.May.2009 
2,523 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.nefissofra.com
 
 
1 Sığır dili
 
1 bardak Galeta unu
 
1 Yumurta
 
1 çay bardağı  Süt
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Dili güzelce sıcak suyla temizledikten sonra ince dilimler halinde kesin. Bir tencereye veya kısa sürede pişmesini  isterseniz  düdüklü tencereye  dilimlenmiş  dilleri  yerleştirin. Üzerine bir miktarda su koyun ve pişmeye bırakın. Diller yumuşayınca ocaktan alın.
 
Soğuduktan sonra dillerin kabuklarını  çıkarın. Bir kapta 1 yumurtayı  çırpın, içine sütü katın. Bir miktarda tuz ekleyin.
 
Ayrı bir kaba  galeta ununu koyun. Dilimleri önce sütlü yumurtaya sonrada galeta ununa bulayın.
 
Kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Dil Panesi için tıklayın
 
  
 | 
Sığır Dili Panesi | 
  | 
sevgi tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61839 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2011 
2,111 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet sığır dili
 
2 yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
150 grnm galeta tozu
 
250 gram havuç
 
1 kutu bezelye veya 500 gram iç bezelye
 
3 patates
 
200 gram tereyağı
 
Tuz
 
 
Sığır dili, üzeri iyice kazınarak, bol suda yıkanır ve haşlanır. Ateşten indirileceğine yakın tuz konur. Bir tabağa alınarak üzerindeki deri soyulur, soğutulur. Bir santim genişliğinde dilimlere kesilir, her dilim una, yumurtaya, galeta tozuna bulanarak yağda kızartılır, yanına garnitür olarak haşlanmış bezelye, pa'tates, havuç konarak servis yapılır.
  
 | 
Dil Pane | 
  | 
banuçiçek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.02.2013 
Mesajlar: 31 Şehir: Altındağ-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87262 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2013 
3,315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 adet dana ya da koyun dili
 
5-6 adet arpacık soğan
 
1 adet havuç
 
2 adet defne yaprağı
 
6-7 adet tane karabiber
 
Pane için:
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
 
Dil en az 1 saat bol tuzlu soğuk suda bekletilir.
 
Bekleyen dil iyice yıkanıp diğer malzemelerle beraber düdüklü tencereye alınır.
 
Üstünü geçecek kadar su ilave edilip yaklaşık 30 dakika pişirilir.
 
Düdüklü tencerenin basıncı düşüp, kapağı açıldığında tencereden çıkarılan dilin üzerindeki deri soyulur.
 
Dilimlenen dili önce una sonra yumurta akına sonra da galeta ununa bulayarak kızgın yağda rengi dönene kadar kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |