| 
 
 
 | 
DİL BALIĞI TAVASI | 
  | 
SuzanS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16281 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007 
2,172 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Dil balığı
 
5 Çorba kaşığı un
 
Yeteri kadar tuz
 
1 Su bardağı zeytinyağı.
 
 
Dil balığı temizlendikten sonra iyice yıkanır. Üstüne tuz sürülür. Una bulanır. Tavaya konan yağ kızınca balıklar iki tarafına çevrilerek kızartılır.
 
 
 
  
 | 
DİL BALIĞI TAVASI | 
  | 
Yurdaer 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.02.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47393 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010 
2,519 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 tane dil balığı (büyükçe)
 
1/2 bardak un
 
5-6 dal maydanoz
 
1 bardak zeytinyağı
 
2-3 adet yumurta
 
1,5 adet limon
 
 
Balıklar iyice temizlenir. Çevre yüzgeçleri kesilerek atılıp yıkanır. Deri, solungaç kapaklarına yakın yerlerinden bıçağın ucu ile elle tutulacak kadar aralanır, sonra da çekmek suretiyle soyulur.
 
Balık, böylece tertemiz olup pişirilmeye hazır duruma getirilince tuzlayıp biberlenir, una bulanır. Yumurtalar kırılıp akı ile sarısı karışıncaya kadar çırpılır. Sonra balıklar bu yumurtaya da bulanır ve kızgın zeytinyağı bulunan ateşteki tavaya konur.
 
Balıklar kızardıkça kağıt yayılmış bir tepsiye alınır, oradan da servis tabağına aktarılır. Maydanoz dalları ve limon dilimleri ile süslendikten sonra servis yapılır.
  
 | 
DlL BALIĞI TAVASI | 
  | 
karaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: toroslar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53323 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2010 
2,166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dil balığının içini ve kulaklarını iyice ayıklayıp, gerekenlerin pullarını kazıyınız. Bunları yanlarını çizerek tuzlayınız. Bir saat kadar bu tuzlanan balıkları bekletiniz ki, tuz içlerine sinsin. Sonra bunları ince una bulayarak ve silkerek tavada yanmakta olan zeytinyağında iki taraflı kızartınız. Kızaran balıkları sonra bir şiş ile kaldırıp yağı süzülünceye dek kevgirde durdurunuz, daha sonra tabağa diziniz. Eğer tavasını yapmak istediğiniz balık kalınsa içi piş-mez. Bu yüzden içinin iyice pişmesi ve dışının da kızarması için önce orta ateşte ve sonra da şiddetli alevde kızartınız. Sıcak sıcak tabağa alıp limon sıkıp emdirerek sofraya koyunuz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |