|
DİL BALIĞI MENUİER (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15411
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007
2,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
SOLE MEUNEERE
4 kişi için MALZEME:
4 adet iri dil balığı temizlenmiş
1/2 su bardağı rafine yağı
Az tuz, bir çimdik karabiber
(3 çorba kaşığı süt istemezseniz kullanmayın)
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
4 dilim lira gibi kesilmiş limon
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
(4 çorba kaşığı konsome, yoksa et suyu yoksa kullanma)
YAPILIŞI :
Balıkları tuzlayıp biberleyiniz, küçük bir kaba koyup üzerine yarım limonun suyunu ve sütü koyup karıştırınız
Balıkları alt üst una bulayınız, bir tavaya rafine yağını koyup kızdırıp balıkları yanyana tavaya yatırınız, dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkarıp diziniz
Üzerlerine maydanoza batırılmış birer dilim limon koyunuz
Limon suyunu ve varsa konsomeyi üzerlerine serpiniz, tereyağını kızartıp balıkların üzerine döküp servis ediniz.
|
DİL MÖNİYER |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81285
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2012
5,957 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet iri (veya 8 adet küçük) dil balığı, temizlenmiş
1 sulu limonun suyu
4 dilim lira gibi kesilmiş tırtıllanmış limon
1/2 bardak rafine yağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 dilim limon kabuğu (tırtıllanıp lira gibi kesilmiş)
1 sulu limonun suyu
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 adet limon (4'e yarılmış)
1) Balkların alt ve üstlerine limon suyunu ve tuzu serpiniz, sonra unlayınız.
2) Bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve balıkları kuyruğundan tutup yağa yatırınız, tavanın büyüklüğüne göre 2 defada kızartıp bir tevzi tabağına diziniz.
3) Bir küçük tavaya tereyağını koyup kızartınız, limon suyunu ilâve edip bir kere karıştırdıktan sonra balıkların üzerlerine dökünüz.
3) Her balığın üzerine maydanoza batırılmış birer lira gibi limon koyunuz, parça limonlarla beraber servis yapınız.
Not: Balıkların üzerine tereyağı koymadan birer çorba kaşığı esmer et suyu koyarsanız daha güzel olur.
|
DİL BALIĞI MÖNİYER |
|
atölye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.01.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81340
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2012
4,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
16 parça dilbalığı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 sulu limonun suyu
1 su bardağı un
1/2 bardak rafine yağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
1 sulu limonun suyu
1 adet limonun kabukları (tırtıllanmış, lira gibi kesilmiş)
1) Dilbalıklarını iç tarafından hafif pirzola demiri ile vurup yassıltınız ve tuzlayınız; limon suyunu serpiniz.
2) Sonra alt ve üstlerini una bulayıp balıkların boyunda bir tavaya rafine yağını koyup kızdırınız ve balıkların iç tarafı tavaya gelmek kaydıyla tava aldığı kadar balıkları yerleştirip alt ve üstlerini 2'şer, 3'er dakika kızartıp sıra ile servis yapacağınız tavaya diziniz.
3) Tam ortalarından dilimlenmiş limonları maydanoza batırıp balıkların üzerine yerleştiriniz.
4) Tereyağını küçük bir tavada hafif kızdırıp limon suyunu ilâve ediniz. Balıkların üzerine döküp hemen servis yapınız.
|
|