3 büyük boy kabak
2 yemek kaşığı karabuğday
1 demet dereotu
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zerdeçal
1 su bardağı süt
Kabakları, soğanı, dereotunu doğrayıp az suda karabuğdayla beraber pişirin. Dereotundan birkaç dal ayırın. Blender ile pürüzsüz hale getirin. Kaynamaya başladığında yavaş yavaş karıştırarak sütü ve bir yemek kaşığı zerdeçalı ekleyin. En son ince kıyılmış dereotu, çekme karabiber pul biberle süsleyip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc147743
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020
877 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet kabak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal
5-6 dal maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı bulgur ya da kinoa
Tüm malzemeleri 5 dakika kavurup, ardından üzerini geçecek kadar su ekleyin. Piştikten sonra blenderdan geçirin. Tuz ve karabiber ekip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc165649
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2022
270 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kabak
1 adet soğan
1 adet domates
1 tepeleme yemek kaşığı yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Kimyon
Karabiber
Kuru nane
Pul biber
Tüm sebzeler yıkanıp doğranır, temiz bir tencereye koyulur. Üzerlerine üç bardak sıcak su, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Baharatlar ilave edilerek tüketilir.