| 
 
 
 | 
Dondurucuda Bamya Saklama | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160321 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2021 
404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo bamya
 
4 domates
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 çimdik tuz
 
1 tatlı kaşığı limon tuzu
 
Su
 
 
Bamyaları dondurucuda saklamak için önce her zamanki gibi huni şeklinde temizleyin.
 
Tencereye su koyup suyu kaynatın.
 
Su kaynadıktan sonra toz şeker, tuz ve limon tuzunu ekleyin ve karıştırın.
 
Yıkadığınızı bamyaları bu suya ekleyin ve hafif sararana kadar haşlayın.
 
5 dakika haşladıktan sonra süzgeçle alın, soğutun.
 
Domatesin kabuklarını soyun. Süzülen bamyaya karıştırın.
 
Buzdolabı poşetlerine bir yemeklik kadar miktarlarda bölün, havasını alın ve dondurucuya ya da buzluğa koyun.
 
 
 
  
 | 
Derin Dondurucuda Bamyanın Saklanması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7069 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2006 
4,398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
-Bamya başları temizlenir,
 
-yıkanır
 
-kaynar suda 1 dakika haşlanır,
 
-süzgece çıkarılır
 
-hiç suyu kalmayacak kadar süzülür,
 
-kağıt havluya serilerek kurutulur,
 
-buzdolabı poşetine konur,
 
-poşet havası tamamen çıkarılır,
 
-poşetin ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır.
 
-derin dondurucuya atılır.
 
 
Yukarıdaki maddeler diğer sebzeler için çok uygun bir yol, bamya içinde olur, ama bamya salgısı yüzünden kurutarak saklamak daha iyi bir yol gibi.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |