Mustafa Özer, Doğal Beslenme Sağlık Rehberi
Malzemeler:
1 demet (200 gr) kıyılmış dere otu,
2 adet marul,
8 adet zeytin,
1 kahve fincanı limon suyu,
1 adet yumurta,
5 adet yeşil soğan,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
yeterince tuz
Yapılışı:
Marul yaprakları teker teker kopartılıp, bol suda birkaç sefer yıkanır. Büyükçe bir servis tabağına ince ince kıyılır. Yeşil soğanlar da ufak parlçalar halinde üzerine ilave edilir. Dere otu bol suda yıkandıktan sonra yaprak ve sapları kıyılır. Bunun yarısı marul ve soğan karışımına ilave edilerek karıştırılır. Diğer taraftan bir yumurta pişirilip katı halde dilimler halinde salatanın üzerine dizilir. Zeytin ve dere otunun diğer yarısı ile üzeri süslenir. Diğer kapta zeytinyağı, limon suyu ve tuz iyice karıştırılarak salatanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.
|