| 
 
 
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
Ulviye Türkmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2007 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17230 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2007 
6,845 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı ılık süt
 
1 buçuk çorba kaşığı tozşeker
 
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
yarım demet dereotu
 
alabildiğince un
 
tuz
 
İçine: Zeytin ezmesi
 
Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
 
 
Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Sonra 1 su bardağı sıvıyağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
 
Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun.
 
Ağzını büzerek, kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
 
Üzerine bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
Herhangi biri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64764 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011 
2,761 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
40 gr. yaş maya
 
1 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 demet dereotu
 
Aldığı kadar un
 
Tuz
 
 
Yarım bardak suya biraz tuz koyun. Mayayı ufalayıp bu suda beş dakika bekletin. Ilık sütün içine tereyağını koyup eritin. İçine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker, maya, ince kıyılmış dereotunu koyun. Aldığı kadar un ekleyip yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "tatlı aş" tarafından gönderildi. 08.06.2015
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
Bennur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2012 
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76511 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012 
2,389 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Çay Kaşığı tuz
 
1 Paket maya
 
300 gr beyaz peynir
 
2 Adet yumurta (birinin sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
 
2 Çorba Kaşığı yoğurt
 
1 Demet dereotu
 
1 Paket margarin
 
 
Peynir ve dereotu hariç tüm malzemeyi karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur yapınız. Daha sonra peynir ve dereotunu ekleyiniz. Yağlı kağıdı tepsiye serip istenilen büyüklükte toplar yapıp tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürünüz, çörekotu ve susam serperek 250 derecelik fırında pişiriniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 12.05.2020
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
Tuğçe Soylu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2012 
Mesajlar: 49 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79812 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2012 
2,115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
120 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
İçi için:
 
2 adet haşlanmış patates
 
100 gram kaşar peynir rendesi
 
Tuz karabiber
 
 
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halında kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş peynir ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de içine ekleyip karıştırın. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp tepsiyi 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 15.03.2017
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
kutsal yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2012 
Mesajlar: 84 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83185 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2012 
2,358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı un
 
2 yumurta
 
20 gram yaş maya
 
1 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı kabartma yozu
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yapım demet dereotu
 
100 gram beyaz peynir
 
 
Unu derin bir kabın içine dökün. Ortasını açıp içine ılık sütün yarısını, yaş mayayı ekleyin. Bu şekilde 5 dakika bekletip mayanın erimesi ve karışmasını sağlayın. Daha sonra içine bir yumurtanın sarısını bırakarak diğer yumurtaları ve tereyağını ekleyip yoğurmaya başlayın. Kıyılmış dereotu, rendelenmiş beyaz peyniri, kabartma tozunu, şekeri ve tuzu da ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur olmalı ve bu hamuru fazla mayalanmadan şekil vermelisiniz. Daha sonra tepsiye dizip 15 dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyin. Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı ve ayıklanmış ay çekirdeklerini yerleştirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
Not: İçinde ham kabartma tozu var hem de maya. Biri kabarması için diğeri de gevrek olması içindir. Hamuru çok mayalanmaya bırakırsanız pişince de sert olur.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 04.04.2022
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
fatoş nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2013 
Mesajlar: 63 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85301 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2013 
1,940 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Paket margarin
 
2 Adet yumurta sarısı (üzerine)
 
1 Paket kabartma tozu
 
1 Demet dereotu
 
1 Kase siyah zeytin
 
1 Yemek Kaşığı tuz
 
1 Su Bardağı sıvıyağ
 
1 Aldığı kadar un
 
3 Yemek Kaşığı yoğurt
 
 
Öncelikle bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp avucumuzda biraz inceltip içine çekirdeği çıkartılmış bir siyah zeytin koyup kapatıp avucumuzda yuvarlıyoruz. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 24.09.2024
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99265 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2014 
1,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 paket margarin
 
1 ça bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karbonat
 
6-7 damla limon suyu
 
5 su bardak un
 
 
Yumurtanın beyazı, ince kıyılmış dereotu ve diğer malzemelerin tümünü geniş bir kaba alıp unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurup cevizden büyük parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecede kızarana dek pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "kumanda" tarafından gönderildi. 18.07.2019
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
Rukiye Doğru 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100384 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2014 
2,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 demet dereotu
 
100 gram peynir
 
4 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
 
Yoğurma kabının içine kıyılmış dereotunu ve diğer malzemeleri ekleyip hepsini karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verin ve tepsiye dizin. 170 derecede 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
ahmet abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2015 
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114440 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016 
1,567 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
250 gram margarin
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tutam tuz
 
1 tutam şeker
 
Un
 
İç harcı için:
 
100 gram kaşar peynir
 
1/2 demet dereotu
 
Üstü için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
 
1. Hamur malzemeleri iyice yoğurulur..
 
2. Kaşar peynir rendelenip, ince doğranmış dereotu ile karıştırılır.
 
3. Hamur 1/2 cm kalınlığında açılıp büyük çay bardağı ağzı ile kesilir.
 
4. İçine peynirli karışımdan konulup kapatılır.
 
5. Fırın tepsisine dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür.
 
6. 170 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar 20 - 25 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
istiridye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.07.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118566 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2016 
1,360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Neriman Vurgun
 
 
1 demet dereotu
 
2 çorba kaşığı sirke
 
2 adet yumurta (sarısı üzeri için)
 
250 gram margarin
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Üzeri için:
 
Susam ya da çörekotu
 
 
İlk önce dereotlarını güzelce temizleyip saplarını kesiyoruz ince ince doğruyoruz. 3 su bardağı kadar unu bir kaba alıp ortasını açıyoruz ilk önce dereotlarını koyuyoruz. Sonra sıvı yağı ve margarini ekliyoruz. Yoğurdu ve yumurtaları da ekledikten sonra yoğuruyoruz. Sonra ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı sirkeyi ve kabartma tozunu karıştırıyoruz hamurun içine koyuyoruz. Hamur kıvama gelsin diye yaklaşık 15 su bardağı daha un koyuyoruz. Eğer hala yapışkansa yeteri kadar un koyabilirsiniz. Yoğurma işlemi bittikten sonra 40-45 dakika kadar üzerini bir bezle örtüp hamuru dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlendi ve artık ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp tepsimize koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp haşhaş koyduktan sonra 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz. 25-30 dakika pişiriyoruz. (fırın ısısına göre derece ve dakikasını siz ayarlayabilirsiniz).
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123810 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2017 
2,356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr. tereyağı
 
1 fincan sıvı yağ
 
1 fincan yoğurt
 
1 yumurta beyazı
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
5-6 çay kaşığı şeker
 
2 yemek kaşığı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
1 bağ dereotu
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
Beyaz peynir
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Susam
 
 
Tereyağı eritilerek yoğurma kabına aktarılır. 
 
Üzerine sıvı yağ, yumurtanın beyazı, yoğurt, tuz, sirke ve şeker eklenerek karıştırılır.
 
Üzerine biraz un, unun da üzerine kabartma tozu konur.
 
Dereotu ince ince kıyılır, karıştırma kabına eklenir, üzerine azar azar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
 
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.
 
Ortasına bir miktar ezilmiş peynir konarak yarım daire şeklinde katlanır, kenarlarına biraz bastırılır.
 
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
 
180 derece fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
miraç onat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141692 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019 
1,420 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram tereyağı
 
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım demet dereotu
 
2 yemek kaşığı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı mahlep
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 su bardağı un
 
İçi için:
 
Peynir
 
Üzeri için
 
Yumurta sarısı
 
1 çay kaşığı sıvı yağ
 
Susam
 
Çörekotu
 
Mavi haşhaş
 
 
Dereotunu yıkayıp kurulayın ve saplarını kesip yapraklarını ince kıyım doğrayın.
 
Unu yoğurma kabına alın üzerine kabartma tozunu serpin. Unun ortasını havuz gibi açın. Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, sirke, mahlep, tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse biraz daha un ekleyin.
 
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Oval şeklinde açıp içine yeteri kadar peynir koyun ve açık uçları pide şeklinde kapayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın. Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerinde susam, çörek otu veya mavi haşhaş serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
anka kuşu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148876 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2020 
762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 adet yumurta (1 sarı üzeri için)
 
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1.5 çay bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 demet dereotu
 
1 paket kuru maya
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
Beyaz peynir
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
 
Öncelikle bir kaba ılık süt, kuru maya ve şekeri alın. Maya aktifleşene kadar sıcak bir ortamda bekletin.
 
Ayrı bir kaba sıvı yağ, yumurta, dereotu ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
 
Sıvı karışımı iyice karıştırın, ardından elekten geçirdiğiniz unu ve tuz yavaşça karışıma ekleyin.
 
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru iyice yoğurun.
 
Ardından hamuru nemli bir bezle örtün ve çalışan fırının üzerinde mayalanmaya bırakın.
 
Kabarmış hamuru nazikçe biraz daha yoğurun.
 
Poğaçalarınıza istediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
 
Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.
 
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
masa üstü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.03.2020 
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149056 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020 
821 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Demet Kıyılmış Dereotu
 
1 Ölçü 1 Saat Mayalanmış Poğaça Hamuru
 
1 Kâse Lor Peyniri
 
Üzeri İçin:
 
1 Adet Yumurta Sarısı
 
ÇörekOtu
 
 
Mayalanmış poğaça hamurunu 2 dakika kıyılmış dereotu ile yoğurun.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizde açın.
 
İstediğinize göre yuvarlak veya uzun şekiller verin
 
Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın ve kapatıp yuvarlayın.
 
Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı dizerek yarım saat daha dinlendirin.
 
Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
çark 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.07.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151621 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020 
672 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 su bardağı un
 
1 adet kabartma tozu
 
Yarım bağ dereotu
 
1 kase beyaz peynir
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Susam
 
 
Bir kaba eritilmiş tereyağını, sıvı yağı ve yoğurdu koyun.
 
İçerisine bir yumurtanın tamamını, diğerinin sadece beyazını ilave edin.
 
Tuzu da ekledikten sonra karıştırın.
 
Daha sonra karışıma dereotunu da ilave edin ve azar azar unu ekleyin.
 
Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
 
Hazırladığını hamuru küçük parçalara ayırarak içini açın ve beyaz peynir koyup, kapatın.
 
Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve susam serpiştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153794 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020 
2,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 Yarım demet ince kıyılmış dereotu
 
1 adet yumurta
 
Yaklaşık 2.5-3 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
 
İlk olarak poğaçanın hamurunu hazırlayalım. Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim ve içine unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
 
Poğaçalarımızı şekillendirelim. Hamur iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
 
Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirelim ve poğaçalarımızı fırına sürelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
 
 
Not: Poğaça ya da kurabiyeler de kullandığınız unun cinsinin farklı olması ve ya diğer malzemelerdeki ufak tefek farklardan dolayı un miktarı değişebilir. Bu yüzden unu yavaş yavaş eklemelisiniz ve elbette, fırınınızın sıcaklığını ile pişirme süresini ayarlarken kendi fırınınızı göz önünde bulundurmalısınız.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157687 
Gönderme Tarihi: 12.May.2021 
1,008 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un kontrollü
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta akı sarısı üzerine
 
1 çay bardağı yoğurt
 
Yarım demet dereotu
 
100 gram beyaz peyniri
 
Bir kabartma tozu
 
Bir çay kaşığı tuz
 
Üzerine:
 
Yumurta sarısı
 
 
Dereotunu yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp bir kâseye alın.
 
Yoğuracağımız kabın içine yumurta akı, yoğurt, peynir, dereotu, kabartma tozu ve tuzu katalım.
 
Üzerine azar azar un ilave ederek, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
 
Hamurdan arzu ettiğimiz büyüklükte parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım.
 
Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsimize, aralıklı olarak dizelim.
 
Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp (arzu edilirse çörek otu veya Susam) fırına vermeye hazır hale getiririz.
 
180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda, 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159709 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2021 
396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 paket margarin
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
3 çay kaşığı sirke
 
3 adet yumurta
 
Aldığı kadar un
 
2 çay kaşığı tuz
 
Üzerine:
 
1 adet yumurta sarısı
 
İçi için:
 
250 gram beyaz peynir
 
1 demet dereotu
 
 
Margarini eritin ve ılınmaya bırakın. Daha sonra derin bir kaba eritilmiş margarini alın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, sirkeyi ekleyin. Aldığı kadar un katıp, tuz ve kabartma tozu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp, 15 dakika bekletin. Dereotunu incecik kıyıp, ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açtırın. Hamura dereotlu peynirli karışımdan koyup, elinizle yuvarlayarak kapatın. Çırpılmış yumurta sarısını da poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160577 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2021 
391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta (sarısının birini ayırın)
 
1 çay bardağı yoğurt
 
100 gr eritilmiş tereyağı (sıcak olmayacak şekilde)
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 demet ince kıyılmış dereotu
 
1 paket kuru maya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
Un (yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ekleyin)
 
İç harcı için:
 
Beyaz peynir
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve sıcak olmayacak şekilde eritilmiş olan tereyağını karıştırıp; üzerine tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, maya ve dereotu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyerek hamurunuzu yoğurun.
 
Hamurunuzu yoğurduktan sonra mayalanması için 1 saat bekletin. (Sıcak bir ortamda yarım saat de yeterlidir.)
 
Daha sonra hamuru bezeler şeklinde ayırın. Bezeler şeklindeki hamurunuzu açtırıp arasına peynir koyun ve eliniz ile şekil vererek kapatın.
 
Tepsinize pişirme kağıdı serin ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine hazırlamış olduğunuz hamurlarınızı yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Arzuya bağlı olarak üzerine çörek otu ya da susam atabilirsiniz.
 
Önceden ısıtılmış olan 180° fırında poğaçalarınızı kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Dereotlu Poğaça | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164339 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2022 
392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram margarin
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı seker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım demet dereotu
 
Kabartma tozu
 
Yeteri kadar un
 
İçine lor peyniri
 
 
Dereotlu poğaça tarifi için önce poğaça hamurunu hazırlayın.
 
Margarin, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirkeyi karıştırın. Ardından şeker ve tuzu ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip çok sert olmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
 
Son olarak dereotunu da ekleyin ve hamurdan ufak yuvarlaklar elde edin.
 
Her yuvarlağın arasına peynir koyun ve dereotlu poğaça şeklini verin.
 
Bir kâsede yumurta sarısı ve bir iki damla sıvıyağ damlatın karıştırın. Bu karışımı poğaçaların üzerine sürün.
 
200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Çay yanına dereotlu poğaça hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |