|
Dereotlu Poğaça |
|
Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc17230
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2007
6,698 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı ılık süt,
1 buçuk çorba kaşığı tozşeker,
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya,
1 adet yumurta,
1 su bardağı sıvıyağ,
yarım demet dereotu,
alabildiğince un,
tuz.
İçine: Zeytin ezmesi.
Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Sonra 1 su bardağı sıvıyağı, ince kıyılmış yarım demet de-reotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun.
Ağzını büzerek, kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 31.05.2023
|
Dereotlu Poğaça |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64764
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,666 defa indirildi / yazdırıldı
|
40 gr. yaş maya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 demet dereotu
Aldığı kadar un
Tuz
Yarım bardak suya biraz tuz koyun. Mayayı ufalayıp bu suda beş dakika bekletin. Ilık sütün içine tereyağını koyup eritin. İçine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker, maya, ince kıyılmış dereotunu koyun. Aldığı kadar un ekleyip yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
Fotoğraf "tatlı aş" tarafından gönderildi. 08.06.2015
|
Dereotlu Poğaça |
|
Tuğçe Soylu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2012
Mesajlar: 49 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79812
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2012
2,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
120 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için:
2 adet haşlanmış patates
100 gram kaşar peynir rendesi
Tuz karabiber
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halında kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş peynir ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de içine ekleyip karıştırın. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp tepsiyi 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 15.03.2017
|
Dereotlu Poğaça |
|
kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc83185
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2012
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı un
2 yumurta
20 gram yaş maya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma yozu
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yapım demet dereotu
100 gram beyaz peynir
Unu derin bir kabın içine dökün. Ortasını açıp içine ılık sütün yarısını, yaş mayayı ekleyin. Bu şekilde 5 dakika bekletip mayanın erimesi ve karışmasını sağlayın. Daha sonra içine bir yumurtanın sarısını bırakarak diğer yumurtaları ve tereyağını ekleyip yoğurmaya başlayın. Kıyılmış dereotu, rendelenmiş beyaz peyniri, kabartma tozunu, şekeri ve tuzu da ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur olmalı ve bu hamuru fazla mayalanmadan şekil vermelisiniz. Daha sonra tepsiye dizip 15 dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyin. Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı ve ayıklanmış ay çekirdeklerini yerleştirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Sıcak olarak ikram edin.
Not: İçinde ham kabartma tozu var hem de maya. Biri kabarması için diğeri de gevrek olması içindir. Hamuru çok mayalanmaya bırakırsanız pişince de sert olur.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 04.04.2022
|
Dereotlu Poğaça |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99265
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2014
1,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket margarin
1 ça bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
6-7 damla limon suyu
5 su bardak un
Yumurtanın beyazı, ince kıyılmış dereotu ve diğer malzemelerin tümünü geniş bir kaba alıp unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurup cevizden büyük parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecede kızarana dek pişirin.
Fotoğraf "kumanda" tarafından gönderildi. 18.07.2019
|
Dereotlu Poğaça |
|
Rukiye Doğru
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc100384
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2014
1,964 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet dereotu
100 gram peynir
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
Yoğurma kabının içine kıyılmış dereotunu ve diğer malzemeleri ekleyip hepsini karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verin ve tepsiye dizin. 170 derecede 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Sıcak olarak ikram edin.
|
Dereotlu Poğaça |
|
ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc114440
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016
1,454 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
250 gram margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 tutam şeker
Un
İç harcı için:
100 gram kaşar peynir
1/2 demet dereotu
Üstü için:
1 adet yumurtanın sarısı
1. Hamur malzemeleri iyice yoğurulur..
2. Kaşar peynir rendelenip, ince doğranmış dereotu ile karıştırılır.
3. Hamur 1/2 cm kalınlığında açılıp büyük çay bardağı ağzı ile kesilir.
4. İçine peynirli karışımdan konulup kapatılır.
5. Fırın tepsisine dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür.
6. 170 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar 20 - 25 dakika pişirilir.
|
Dereotlu Poğaça |
|
istiridye
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118566
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2016
1,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
Neriman Vurgun
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı sirke
2 adet yumurta (sarısı üzeri için)
250 gram margarin
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Susam ya da çörekotu
İlk önce dereotlarını güzelce temizleyip saplarını kesiyoruz ince ince doğruyoruz. 3 su bardağı kadar unu bir kaba alıp ortasını açıyoruz ilk önce dereotlarını koyuyoruz. Sonra sıvı yağı ve margarini ekliyoruz. Yoğurdu ve yumurtaları da ekledikten sonra yoğuruyoruz. Sonra ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı sirkeyi ve kabartma tozunu karıştırıyoruz hamurun içine koyuyoruz. Hamur kıvama gelsin diye yaklaşık 15 su bardağı daha un koyuyoruz. Eğer hala yapışkansa yeteri kadar un koyabilirsiniz. Yoğurma işlemi bittikten sonra 40-45 dakika kadar üzerini bir bezle örtüp hamuru dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlendi ve artık ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp tepsimize koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp haşhaş koyduktan sonra 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz. 25-30 dakika pişiriyoruz. (fırın ısısına göre derece ve dakikasını siz ayarlayabilirsiniz).
|
Dereotlu Poğaça |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc123810
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2017
2,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. tereyağı
1 fincan sıvı yağ
1 fincan yoğurt
1 yumurta beyazı
1,5 çay kaşığı tuz
5-6 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 bağ dereotu
Alabildiği kadar un
İçi için:
Beyaz peynir
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Tereyağı eritilerek yoğurma kabına aktarılır.
Üzerine sıvı yağ, yumurtanın beyazı, yoğurt, tuz, sirke ve şeker eklenerek karıştırılır.
Üzerine biraz un, unun da üzerine kabartma tozu konur.
Dereotu ince ince kıyılır, karıştırma kabına eklenir, üzerine azar azar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.
Ortasına bir miktar ezilmiş peynir konarak yarım daire şeklinde katlanır, kenarlarına biraz bastırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
180 derece fırında pişirilir.
|
Dereotlu Poğaça |
|
miraç onat
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc141692
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019
1,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için:
Peynir
Üzeri için
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörekotu
Mavi haşhaş
Dereotunu yıkayıp kurulayın ve saplarını kesip yapraklarını ince kıyım doğrayın.
Unu yoğurma kabına alın üzerine kabartma tozunu serpin. Unun ortasını havuz gibi açın. Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, sirke, mahlep, tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse biraz daha un ekleyin.
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Oval şeklinde açıp içine yeteri kadar peynir koyun ve açık uçları pide şeklinde kapayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın. Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerinde susam, çörek otu veya mavi haşhaş serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Dereotlu Poğaça |
|
anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148876
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2020
654 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 adet yumurta (1 sarı üzeri için)
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1.5 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet dereotu
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Beyaz peynir
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Öncelikle bir kaba ılık süt, kuru maya ve şekeri alın. Maya aktifleşene kadar sıcak bir ortamda bekletin.
Ayrı bir kaba sıvı yağ, yumurta, dereotu ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
Sıvı karışımı iyice karıştırın, ardından elekten geçirdiğiniz unu ve tuz yavaşça karışıma ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru iyice yoğurun.
Ardından hamuru nemli bir bezle örtün ve çalışan fırının üzerinde mayalanmaya bırakın.
Kabarmış hamuru nazikçe biraz daha yoğurun.
Poğaçalarınıza istediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
|
Dereotlu Poğaça |
|
masa üstü
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc149056
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020
727 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Demet Kıyılmış Dereotu
1 Ölçü 1 Saat Mayalanmış Poğaça Hamuru
1 Kâse Lor Peyniri
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta Sarısı
ÇörekOtu
Mayalanmış poğaça hamurunu 2 dakika kıyılmış dereotu ile yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizde açın.
İstediğinize göre yuvarlak veya uzun şekiller verin
Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın ve kapatıp yuvarlayın.
Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı dizerek yarım saat daha dinlendirin.
Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
|
Dereotlu Poğaça |
|
çark
Aşçı
Kayıt: 05.07.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc151621
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
570 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
Yarım bağ dereotu
1 kase beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Bir kaba eritilmiş tereyağını, sıvı yağı ve yoğurdu koyun.
İçerisine bir yumurtanın tamamını, diğerinin sadece beyazını ilave edin.
Tuzu da ekledikten sonra karıştırın.
Daha sonra karışıma dereotunu da ilave edin ve azar azar unu ekleyin.
Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hazırladığını hamuru küçük parçalara ayırarak içini açın ve beyaz peynir koyup, kapatın.
Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.
|
Dereotlu Poğaça |
|
selena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153794
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
Yaklaşık 2.5-3 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
İlk olarak poğaçanın hamurunu hazırlayalım. Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim ve içine unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
Poğaçalarımızı şekillendirelim. Hamur iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirelim ve poğaçalarımızı fırına sürelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Not: Poğaça ya da kurabiyeler de kullandığınız unun cinsinin farklı olması ve ya diğer malzemelerdeki ufak tefek farklardan dolayı un miktarı değişebilir. Bu yüzden unu yavaş yavaş eklemelisiniz ve elbette, fırınınızın sıcaklığını ile pişirme süresini ayarlarken kendi fırınınızı göz önünde bulundurmalısınız.
|
Dereotlu Poğaça |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157687
Gönderme Tarihi: 12.May.2021
913 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un kontrollü
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı sarısı üzerine
1 çay bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
100 gram beyaz peyniri
Bir kabartma tozu
Bir çay kaşığı tuz
Üzerine:
Yumurta sarısı
Dereotunu yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp bir kâseye alın.
Yoğuracağımız kabın içine yumurta akı, yoğurt, peynir, dereotu, kabartma tozu ve tuzu katalım.
Üzerine azar azar un ilave ederek, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan arzu ettiğimiz büyüklükte parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım.
Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsimize, aralıklı olarak dizelim.
Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp (arzu edilirse çörek otu veya Susam) fırına vermeye hazır hale getiririz.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda, 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
|
Dereotlu Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159709
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı sirke
3 adet yumurta
Aldığı kadar un
2 çay kaşığı tuz
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
İçi için:
250 gram beyaz peynir
1 demet dereotu
Margarini eritin ve ılınmaya bırakın. Daha sonra derin bir kaba eritilmiş margarini alın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, sirkeyi ekleyin. Aldığı kadar un katıp, tuz ve kabartma tozu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp, 15 dakika bekletin. Dereotunu incecik kıyıp, ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açtırın. Hamura dereotlu peynirli karışımdan koyup, elinizle yuvarlayarak kapatın. Çırpılmış yumurta sarısını da poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
|
Dereotlu Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160577
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta (sarısının birini ayırın)
1 çay bardağı yoğurt
100 gr eritilmiş tereyağı (sıcak olmayacak şekilde)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 demet ince kıyılmış dereotu
1 paket kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Un (yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ekleyin)
İç harcı için:
Beyaz peynir
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve sıcak olmayacak şekilde eritilmiş olan tereyağını karıştırıp; üzerine tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, maya ve dereotu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyerek hamurunuzu yoğurun.
Hamurunuzu yoğurduktan sonra mayalanması için 1 saat bekletin. (Sıcak bir ortamda yarım saat de yeterlidir.)
Daha sonra hamuru bezeler şeklinde ayırın. Bezeler şeklindeki hamurunuzu açtırıp arasına peynir koyun ve eliniz ile şekil vererek kapatın.
Tepsinize pişirme kağıdı serin ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine hazırlamış olduğunuz hamurlarınızı yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Arzuya bağlı olarak üzerine çörek otu ya da susam atabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış olan 180° fırında poğaçalarınızı kızarana kadar pişirin.
|
Dereotlu Poğaça |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164339
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2022
302 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı seker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
Kabartma tozu
Yeteri kadar un
İçine lor peyniri
Dereotlu poğaça tarifi için önce poğaça hamurunu hazırlayın.
Margarin, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirkeyi karıştırın. Ardından şeker ve tuzu ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip çok sert olmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
Son olarak dereotunu da ekleyin ve hamurdan ufak yuvarlaklar elde edin.
Her yuvarlağın arasına peynir koyun ve dereotlu poğaça şeklini verin.
Bir kâsede yumurta sarısı ve bir iki damla sıvıyağ damlatın karıştırın. Bu karışımı poğaçaların üzerine sürün.
200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Çay yanına dereotlu poğaça hazır.
|
Dereotlu Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170219
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2023
405 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
1 adet yumurta
2,5-3 su bardağı un
Tuz
Çörekotu ve/veya susam
Yumurta sarısı
Geniş bir kabın içerisine tüm malzemeleri koyun. Daha sonra malzemeleri karıştırarak, yoğurma işlemine başlayın.
Ardından hamur yumuşak bir kıvam aldıktan sonra yuvarlak şekiller verin. Sonra fırın tepsisine yağlı kağıdı serin, üzerine küçük bezeler halinde hamurları yerleştirin.
Hamuru fırına göndermeden önce biraz dinlendirin.
Sonra üzerine yumurta sarısını sürün. Dilerseniz üzeri için çörekotu ya da susam kullanabilirsiniz.
180 dereceli ısıtılmış fırına üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Dereotlu Poğaça |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172713
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
3,5 – 4 su bardağı un
İçi için:
150 gr beyaz peynir
Üzeri için:
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörekotu
Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, yoğurt, sirke, sıvı yağ, kabartma tozu, şeker, tuz ve unun bir kısmını alarak hamuru yoğuralım.
Yavaş yavaş unu ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyelim ve hamuru son kez toparlayalım.
İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim.
Hamurdan bir parça kopartalım ve elimizde yuvarlayalım.
Ardından tezgaha alarak daire şeklinde açalım ve orta kısmına iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını katlayalım.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım. Bu ölçülerle 24 adet poğaça elde ettim.
Şekillendirdiğimiz poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
Ayırdığımız yumurta sarısına sıvı yağ ekleyerek karıştırdıktan sonra fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürelim.
Son olarak isteğe bağlı susam ve çörek otu serpelim.
Daha sonra önceden ısıttığımız 170°C alt üst fansız fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda mayasız pastane lezzetinde dereotlu peynirli poğaçalarımız servise hazır.
|
|