2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt (hamurun yumuşaklığı için kilit malzeme)
Yarım su bardağı sıvı yağ
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Yarım demet ince doğranmış dereotu
Üzeri için çörekotu veya susam
Geniş bir yoğurma kabına yumurta (bir sarı ayrılacak), yoğurt, sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Güzelce çırpın.
Tuz ve kabartma tozunu ekledikten sonra unu yavaş yavaş ilave edin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
İnce doğranmış dereotunu hamura ekleyin ve homojen bir şekilde karıştırın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine ayrılan yumurta sarısını sürün, isteğe göre susam veya çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirin.

|