|
|
|
Dereotlu Poğaça |
 |
Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc17230
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2007
6,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı ılık süt
1 buçuk çorba kaşığı tozşeker
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
yarım demet dereotu
alabildiğince un
tuz
İçine: Zeytin ezmesi
Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Sonra 1 su bardağı sıvıyağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun.
Ağzını büzerek, kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

|
|
Dereotlu Poğaça Tarifleri Ponçik Tarifleri
|
|