Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ay Çöreği Tarifleri > Dereotlu Poğaça (41 adet - 480,344 defa bakıldı)

Dereotlu Poğaça

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dereotlu Poğaça

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3321
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185513
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2025
15 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt (hamurun yumuşaklığı için kilit malzeme)
Yarım su bardağı sıvı yağ
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Yarım demet ince doğranmış dereotu
Üzeri için çörekotu veya susam

Geniş bir yoğurma kabına yumurta (bir sarı ayrılacak), yoğurt, sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Güzelce çırpın.
Tuz ve kabartma tozunu ekledikten sonra unu yavaş yavaş ilave edin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
İnce doğranmış dereotunu hamura ekleyin ve homojen bir şekilde karıştırın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine ayrılan yumurta sarısını sürün, isteğe göre susam veya çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirin.







Dereotlu Poğaça Tarifleri Ay Çöreği Tarifleri



(41 adet Dereotlu Poğaça 480,344 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası