| 
 
 
 | 
Dereotlu Pilav | 
  | 
marko paşa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75095 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012 
2,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
8 adet kiraz domates
 
1 adet havuç
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet yeşil biber
 
2.5 su bardağı su
 
Bir miktar dereotu
 
 
Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Tavaya zeytinyağını koyun. Sebzeleri yağda soteleyin. Pirinci ekleyin. Karıştırıp, sıcak su ilave edin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Dereotunu incecik kıyın. Pilavı ocaktan alınca, dereotunu ekleyin, iyice karıştırın. Ilık olarak servis yapın.
  
 | 
DEREOTLU PİLAV | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1935 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
2,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bezelye konservesi (küçük boy)
 
2 su bardağı pirinç
 
1 demet dereotu
 
1 adet havuç
 
1 baş soğan
 
sıvı yağ
 
karabiber
 
 
Küçük parçalar halinde kestiğiniz havuç ve soğanı sıvı yağda kavurun. İki bardak yıkanmış pirinçle çevrip, pişirin. Piştiğinde bezelye, kıyılmış dereotu ve karabiber katıp, dinlenmeye bırakın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Gülriz Öztürk" tarafından gönderildi. 02.07.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 |